Szentesen maradt a Legrand kupa

 

 

 

Jobb gólkülönbségének köszönhetően a nyáron teljesen kicserélődött Bodrogi Bau Szentesi CS&K férfi vízilabdacsapatának diadalával ért véget a négy csapat részvételével zajlott, dr. Rébeli Szabó József emlékére kiírt Legrand-kupa.

 

 

 

A szentesiek első mérkőzésének különlegessége az volt, hogy a dr. Rébeli Szabó József unokája úszott rá elsőként a labdára, aki a szentesi felnőtt csapatot erősíti fiatal kora ellenére. A mérkőzésen viszont betegsége nem engedte, hogy játszhasson.

A ráúszást követően Jozsó bácsira emlékeztek mind a csapatok, mind a szurkolók.

A mindent eldöntő mérkőzés előtt Kiss Ottó és Haraszti Tegze emlékezett vissza Dr. Haraszti Ervinre, aki a szentesi vízilabda megalapítója és ebben az ében van születésének 100. évfordulója. A megemlékezést és a kupa pillanatait az alábbi videón tekinthetik meg:

 

 

 

 

 

A Bodrogi Bau Szentesi CS&K előbb 12-12-es döntetlent játszott a BVSC-vel, majd 13-9-re legyőzte a Pécs csapatát. Az OSC a Péccsel 14–7-et, OSC a BVSC-vel 12–5-öt játszott.

 

 

 

A végeredménye:

1. Bodrogi Bau Szentesi CS&K 7,

2. OSC 6,

3. BVSC 4,

4. Pécs 0 ponttal.

 

 

 

A torna gólkirálya, Cserháti Gyula-emlékdíjas Szőke Szabolcs lett 11 találattal, a legjobb szentesi pólósnak Weszelovszky Lászlót választották, aki Dr. Rébeli Szabó József-emlékdíjat kapott.

 

Szentes, 2011. 09. 13.

 

 

.