Komoly Férfiak Zenekar koncert

LEGENDÁS, KÖZISMERT SZTÁROK AZ ÉVADNYITÓ KONCERTEN!

 

 

 Komoly Férfiak Zenekar

(BORNAI TIBOR – KFT - EGYÜTTESE) – POP/ROCK EST

SZTÁRVENDÉG: LAÁR ANDRÁS

2011.09.30. (péntek) 19 óra

 
A Komoly Férfit nem érheti meglepetés. Felelősségérzete és kategorikus imperativusza reflexként működik. A Komoly Férfi már megfontolja, kivel mutatkozik egy társaságban. A Komoly Férfi játszani is engedi magát és másokat. Bornai Tibor különös ember. Sosem azt mondja, amire mindenki számít, ritkán kérdez olyat, amire könnyű a felelet. A zenéje, a szövegvilága is ilyen. Komoly? Szellemes? Ez a kettő nem zárja ki egymást. Ez a zenekar, amely most a Hangversenyközpont programjainak kiemelt vendége, szintén különleges formáció. Alapja Bornai Tibor és fia, Bornai Szilveszter, aki már jó ideje segíti apját a stúdiómunkálatokban. Most ő is színre lép. Ketten, két billentyűs hangszer mögött ülve teremtik meg a hangzás szinte minden elemét. Kiegészíti őket az ütőhangszeres művész Kertész Ákos, aki immár nagy szakmai elismerésnek örvend. Nem véletlen, hogy Bornai Tibor éppen őt választotta.
 

 

Ez hát a KOMOLY FÉRFIAK. Egy különös felállás (két szintetizátor, ének és ütőhangszerek), egy erőteljes, slágereket felvonultató, izgalmas szövegeket éneklő trió. Különös emberek különös világa ez, ha azonban figyelmesen meghallgatjuk a dalokat, rájövünk, ezek bizony a mi világunkról szólnak, csak eddig talán észre sem vettük annak különösségét. Bornai Tibor azonban észreveszi, és úgy tart tükröt elénk, hogy nevetve ismerjünk önmagunkra. Bornai komolyan veszi ezt a világot, ezt a feladatát, ezt a nevetést, de sosem önmagát. Aki túl komolyan veszi önmagát, nevetségessé válik. A KOMOLY FÉRFIAK azonban mindig a másik embert, a közönséget veszik komolyan. Ezért olyan erős ez a zene, ez a zenekar.

A koncerten nem kisebb híresség erősíti a formációt, mint Laár András, kivel Bornai Tibor sok éves barátságot és együttműködést ápol a KFT zenekarban és sok más területen is.

Sok meglepetésen kívül több legendás KFT szerzemény is megszólal majd, mindezek pedig az „eredeti” alkotók lenyűgöző előadásában.

Szentes, 2011. 09. 15.

 

 

.