A gyógyító orvos

 

 

 

  Írásban emlékeztek dr. Sipos Ferencre Gyógyító orvosként és közéleti emberként, sőt barátként is megjelenik a 2005-ben elhunyt dr. Sipos Ferenc főorvos, önkormányzati képviselő alakja azokban az írásokban, melyek az Együtt Szentesért Egyesület pályázatára érkeztek be.

 

 

 

Bácskainé Fazekas Márta ez egyesület vezetője utalt arra, hogy a pályázatok értékelésének helyszíne és időpontja nem véletlen: a 3 éve átadott Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban került rá sor - melynek megvalósításáért fáradhatatlanul küzdött a főorvos –, s egy évvel azután, hogy születésének évfordulóján emléktáblát avattak.

 

 

 

A négy pályamű közül azt, amelyik legkorábban beérkezett, a rendezvényen Szurmik Zoltán gimnáziumi tanár olvasta fel. Dr. Imre Ernő ny. református esperes - merthogy ő a szerző – írásában felidézte „Feri bácsit”, mint megöregedett apjáról gondoskodó fiút, s a háziorvost is, aki éjjelente maga adta be az esperesnek az életmentő injekciókat.

 

 

 

Az egyesület szeretné a nyilvánosságnak is bemutatni a műveket, melyek az idősotthonban is elolvashatók lesznek. Remélik, születnek újabb írások is.

Szentes, 2011. 09. 28.

 

 

.