Bérletes előadások kicsiknek és nagyoknak!

 

 

 Kinagyítható!

 

A SZENTESI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PÓDIUM BÉRLETÉNEK ELŐADÁSAI A 2011/2012-ES ÉVADRA

A bérlet öt pódium előadást tartalmaz:

 

PALIKA – In Memoriam Szécsi Pál (október 24. hétfő)

Előadja: Gergely Róbert

A nagysikerű zenés darab, melyet Pozsgai Zsolt írt és rendezett, bejárta az országot és maradandó élményt szerzett mindazoknak, akik mind a mai napig szeretik Szécsi Pált és dalait! Ezt az előadást ma már nem játssza a társulat. Gergely Róbert, aki a fiatalon elhunyt énekest alakította ebben a darabban több mit 120-szor énekelte el a tragikus sorsú énekes mára már örökzölddé vált dalait!

A PALIKA c. előadásban ismét felcsendülnek a nagy slágerek: Csak egy tánc volt, Violák, Távollét, Én édes Katinkám… miközben sok személyes visszaemlékezés, dokumentum, filmbejátszás és egyéb más érdekesség is látható, hallható.

Azok számára csemege ez a pódium előadás, akik szívesen nosztalgiáznak majd a közel másfél órás előadáson és szeretettel gondolnak vissza Gergely Róberttel SZÉCSI PÁLRA, PALIKÁRA!

 

„Ez az arc ismerős…” (november)

Előadja: Mikó István

Zenés, vidám műsor, melyben elhangzanak kabarétréfák, monológok, dalok a népszerű művész előadásában.

 

Szerelmem Erdély – Wass Albert est (február)

Előadja: Rékasi Károly

Gróf Czegei Wass Albert levelei, versei, írásai alapján összeállította és a filmmontázsokat készítette: Koltay Gábor.

Az előadóest főszereplője nem kifejezetten Wass Albertet, az írót személyesíti meg, hanem egy mai fiatalembert, aki a Wass Albert szövegekben, az író gondolatvilágában búvárkodva, belehelyezkedve a fizikai és lelki értelemben is rendkívül összetett és bonyolult élethelyzetbe, megpróbálja megérteni az író szándékait és felmutatni azokat az értékeket, amelyek miatt oly fontossá vált ez az életmű az elmúlt húsz évben, önazonosságát, identitását kereső mai világunkban. Azért ihletett pillanataiban a főszereplő és az író eggyé válik.

Az előadóest eszköztára tartalmi és szcenikai elemekkel egészül ki, hiszen szerepet kap benne Koltay Gábor több filmrészlete, Wass Albert életének pillanatait felidéző fotók, valamint az elhangzott szövegek hangulatát fokozó, vagy éppenséggel ellenpontozó zenei aláfestés.

 

FÉNY – JÁTÉKOK (március)

Irodalmi est LÁZÁR ERVIN műveiből (felnőtteknek)
Játsszák: Nagy Anna és Huszárik Kata színművészek

Lázár Ervint nem lehet nem szeretni. Ő is szeret minket! Csetlő-botló állatai a mi emberi gyengeségeink hordozói, ismeri hibáinkat és megbocsát nekünk. Nem felülről, hanem szemérmes szeretetével, belülről. Tudja, amit csak a legnagyobbak: szeretni annyi, mint megbocsátani; a nevetés pedig megbocsátó szeretet. Lázár Ervin meséin gyerekek ezrei nőttek és nőnek fel. Mi most elsősorban mégis „felnőtteknek” mesélünk! Összeállításunk középpontjában a művész áll: aki varázslatra képes; akinek tehetsége elpusztíthatatlan; aki „hazugságaival” önbizalmat ad; aki hiúságának majdnem áldozata lesz; – és vele szemben a sikeres, pénzsóvár „celeb”. És megidézzük az ÍRÓT magát, kopott cipőjében és tudjuk, hogy egy virágnak sem könnyű az élete a művész mellett. Lázár Ervin FÉNYEIT mondjuk, játsszuk, épp olyan szeretettel, mint ahogy Ő adta nekünk. Reméljük, hogy tudtunk Vele „beveszévélgevetnivi”, hiszen Ő már a csillagokból néz minket!

 

Nézzünk bizakodva a jövőbe! (április)

Szereplők: Sáfár Mónika és Bardóczy Attila

Múlt-, jelen- és jövőidézés retro slágerekkel és Örkénnyel, sokszor egy percben.

Könnyed zenés múltidézés, kellemes nosztalgiázás a 60-as, 70-es, 80-as évekről. Akik éltek már akkor, azoknak azért, akik még nem, azoknak meg azért ajánljuk e műsort! Válogatás Örkény István Egyperces novelláiból megfűszerezve legendás sztorikkal, amelyek szintén a kor hangulatát idézik, amikor még voltak tv-bemondók, tv-maci, tv-torna. Felejthetetlen slágerek is elhangzanak: Hol van az a nyár, Pancsoló kislány, Engem nem lehet elfelejteni, Nem csak a húszéveseké a világ, Szeretni bolondulásig, Angela, Csak a szépre emlékezem, Csinibaba, stb. Örkény fantasztikus humorával, groteszk egyperceseivel megrajzolódik egy kor görbe tükre, amit egyaránt élvez minden korosztály.

Örökzöld operettek, filmzenék, musicalek, slágerek a szerelemről két tehetséges fiatal előadásában, gyönyörű jelmezekben.

 

Bérletárusítás 2011. szeptember 12-től a Művelődési és Ifjúsági Házban.

Pénztári órák: hétköznapokon 8-16 óráig.

A bérletek ára: 6900,- Ft

Az előadások 19 órakor kezdődnek és

a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ nagytermében kerülnek bemutatásra.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Minden kedves látogatónak kellemes szórakozást kívánnak

a Szentesi Művelődési Központ munkatársai!

 

Szentes, 2011. 09. 20.

 

 

.