Trehány emberek rontják el mások örömét

A fenti kép kezd valóra válni, miközben hatalmas felháborodást váltott ki még 2003-ban ez a művészi alkotás. A város igen sokat tesz annak érdekében, hogy minél zöldebb és minél körforgalmasabb legyen a város :-).

Pár trehány ember azzal a tettével, hogy a szelektívgyűjtő szigeteket nem a rendeltetésüknek megfelelően használja, nem csak kárt okoznak, hanem veszélyeztetik azok környékét is.

Egy-egy csak úgy otthagyott zacskó kellő táplálékot jelent a kóbor kutyáknak. Ők márpedig nem késsel és villával esznek, és nem óvatosan újheggyel bontják ki a "csomagot"! Az is megér egy misét, hogy mik vannak benne ezekben a csomagokban! A gyógyszerektől az injekciós tűig, megtalálható benne minden, csak a származását feltáró ajánlott levél blanketta nem! :-(

 

 

 

A cikk megírását a hulladékgyűjtő szigeteknél tapasztalt nagy fokú lakossági trehányság inspirálta. Sajnálatos, hogy némely ember ügyet sem vetve a szelektív gyűjtő edények valódi funkciójára mindenféle hulladékkal dobálják azokat teli, illetve azok mellé pakolják le a szemetet. Ennek eredményeként a látvány gyomorforgató, melyeket fotókkal is illusztrálunk. Természetesen minden tiszteletünk a kivételeknek – szerencsére ők vannak többen -, akik a szelektív gyűjtőket megfelelően használják.

 

 

 

Kérik a Tisztelt lakosságot, hogy az őszi lomtalanítási- és veszélyes hulladék begyűjtési akció alkalmával szabaduljanak meg a feleslegessé vált hulladékoktól, és ne hordják ki a szelektív gyűjtő szigetekhez! A Városellátó Intézmény tervei között ismételten szerepel az őszi lom- és veszélyes hulladék begyűjtési akció megszervezése.

 

Ha valaki a szép kérést nem érti, akkor íme az ő stílusában is az: Te cserépedény! A mocskodat az ágyadba szórd és feküdj bele, mert úgy sem sok választ el tőle téged!

Szentes, 2011. 08. 31.

 

 

.