A megyei megvan

 

 

Augusztus 23-án újból megrendezték Szegeden a megyei tűzoltók hagyományos tűzoltó szakmai vetélkedőjét. És újból a szentesi tűzoltók bizonyultak a megye legjobbjainak ezen a megmérettetésen, ahol előbb egy tűzoltó gép járművel teljesített szlalom pálya végrehajtása után egy kombinált műszaki mentési tűzoltási feladatot kellett teljesíteni a volt szovjet laktanya területén. Tűzoltóink fölényére jellemző, hogy az óriási hőség ellenére teljes védő felszerelésben véghezvitt feladatokat 9 perccel (!) gyorsabban hajtották végre, mint a második helyezett csongrádi csapat.

A verseny raj tagjai a következők voltak: Kálmán Rajmund tü. őrnagy, Pozsár Gábor tü. zászlós, Kovács Ferenc tü. tőrzsörmester, Molnár Robin tü. zászlós, Balázs Csaba tü. törzszászlós, Berényi Zoltán tü. törzsörmester.

A verseny után sem pihenhetnek a fiúk, hiszen augusztus 26-án indulnak útnak (tűzoltó gépjárművel!) a Moldáviában Kisinyov térségében megrendezésre kerülő 9 napos NATO CODRII katasztrófavédelmi gyakorlatra, ahol 34 ország között képviselik hazánkat és városunkat.

Szentes, 2011. 08. 23.

 

 

.