Közszolgák elismerése

 

 

 

2011. augusztus 19.-én az Augusztus 20.-ai ünnepségek keretében, Szentes Város Önkormányzata nevében Szirbik Imre polgármester elismeréseket adott át önkormányzati dolgozóknak. Az 1997.-ben alapított helyi kitüntetést, amelyet hozamos időn keresztüli kiváló munkával lehet kiérdemelni, ez alkalommal 16 fő vehette át, amelyhez egyszeri jutalom is járult.

 

 

 

 „Kiemelkedő Közszolgálati Munkáért” kitüntetést és emlékplakettet kapott:

 

Benedek László kommunális hulladékgyüjtő munkás, Bognár Zoltán parkgondozó, Érsek Imre gépkezelő, Hegedűs-Tóth Istvánné szociális gondozó, Huszka Ilona takarítónő, Kovács Attila informatikus, Kóczán Istvánné szociális segítő, Mészáros Ágnes ügyintéző, Molnár Ferencné szociális asszisztens, Polyák Sándor raktáros, Pusztai Jánosné bölcsődei kisegítő, Sándor Mihály portás, Szilák Magdolna ügyintéző, Székely Gábor tűzoltó, Takács Erika védőnő, Törőcsik Lászlóné pedagógiai asszisztens.

 

Főtanácsosi cím adományozásában részesült:  Csiszár György közoktatási intézményegység vezető

 

Szirbik Imre  Petőfi Sándornak „ A XIX. Század költőihez” című versét idézte és kifejtette: „Három gondolat adja ennek az ünnepnek valódi szellemét. A kenyér, azaz a munka, a jog és a szabadság. Olyan ideák ezek, amelyek felvetése 1847-től napjainkig aktuális maradt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benedek László, a Városellátó Intézmény kommunális hulladékgyűjtője. 2000 óta dolgozik az intézménynél. Feladatát lelkiismeretesen végzi. Munkája iránt elkötelezett, szerény természetű, munkatársaival, vezetőivel való kapcsolata jó.

 

Bognár Zoltán, a Városellátó Intézmény parkgondozója. Feladata tavasztól őszig a fűnyírások és cserje ápolási munkák végzése. Téli időszakban faápolás és gallyazás, hó és síkosság mentesítés. Munkáját lelkiismeretesen, jól végzi.

 

Csiszár György a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont közoktatási intézményegység-vezetője. Fuvolatanár. Oktató-nevelő munkáját mindig nagy elhivatottsággal, körültekintően és alaposan végezi. Ennek köszönhetően több növendéket irányított zenei pályára. Hangszeres közreműködőként sokat szerepel különböző rendezvényeken kamaracsoportjával és Szentes Város Fúvószenekarával — melynek több mint két évtizedig szólamvezetője is volt — többször fellépett bel- és külföldön. Az ún. „Régi-zene" igazi szakértője. Több évtizedes szakmai tapasztalatát mindig szívesen megosztja fiatalabb kollégáival, mely egyben alapja is az oda ítélt „Főtanácsosi Cím"-nek.

 

Érsek Imre, 1997. óta a Városellátó Intézmény UNC típusú rakodógép kezelője. Feladata elsősorban a zöldhulladék kezelés. Aktív résztvevője a téli hó- és síkosság mentesítésnek is. Munkáját pontosan, lelkiismeretesen végzi.

 

Hegedűs-Tóth Istvánné 2001. március 01-től a Gongozási Központ szociális gondozónője. Az eltelt időszak alatt dolgozott az I. és II. sz. Idősek Klubjában, a házi gondozásban és a jelzőrendszeres segítségnyújtásban. Munkáját nagyfokú empátia, tolerancia és érzékenység jellemzi. Feladatait fáradhatatlanul végzi, szakmai hozzáállása példaértékű.

 

Huszka Ilona  a Sportközpont takarítónője. Munkáját lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel végzi. Munkatársaival a kapcsolata kiváló, tevékenyen vesz részt a közösségi csapatmunkában. Munkakörén kívüli feladatokat is maradéktalanul teljesíti. Megbízható, munkájára az intézmény bármikor számíthat.

 

Kovács Attila a Polgármesteri Hivatal informatikusa 2003. óta. Munkájára mind munkaidőben, mind munkaidőn túl egyaránt lehet számítani. Feladatait gyorsan és hatékonyan, az informatika alkotó módon történő felhasználásával látja el. Munkavégzése során a takarékossági szempontok figyelembevételével igyekszik eljárni, megtalálva a lehetőségek közül a legjobb megoldást. A tőle telhető maximális segítséget igyekszik megadni minden hozzáfordulónak. A munkatársaival és az intézmények munkatársaival is jó a kapcsolata.

 

Kóczán Istvánné a Hajléktalan Segítő Központ szociális segítője. Több éve folyamatosan kimagasló munkát végez. A kötelező munkahelyi feladatain túl egyéb, nem a munkakörébe tartozó plusz feladatokat is rendszeresen ellát. Magas empatikus készsége által maximális segítséget nyújt az intézmény lakóinak.

 

Mészáros Ágnes a Polgármesteri Hivatal szociálpolitikai ügyintézője. 2009-ig az aktív korúakkal kapcsolatos ellátások területén, majd az „Út a munkához" program szervezőjeként kimagasló munkát végzett mind az ügyfelek, mind a munkáltatók megelégedésére. A pályázatírás területén is nagy része volt az idősek otthonával kapcsolatos címzett támogatás, a munkahelyteremtő pályázatok, a kistérségi pályázat szociális területet érintő anyagainak elkészítésében, de több, más területet érintő munkában is közreműködött. Feladatait megbízhatóan, lelkiismeretesen látja el, ügyfelekkel szembeni humánuma példaértékű. Munkájára minden körülmények között, munkaidőn kívül is lehet számítani.

 

Molnár Ferencné a Családsegítő Központ munkatársa 2000. áprilisától. Először ügyviteli munkatársi, majd a tanulással szerzett Új ismeretek megszerzése után szociális asszisztensi feladatokat lát el, nagy megelégedésre. A reá bízott feladatokat mindig pontosan; a határidők betartásával végzi. Koordinálja az adománygyűjtést, -osztást és a prevenciós programok megvalósításában is aktív szerepet vállal. A gyermekjóléti szolgálat működésében elengedhetetlenül fontos a munkája, és ezzel együtt személye is.

 

Polyák Sándor a Központi Gyermekélelmezési Konyha élelmiszer raktárosi feladatait látja el 1994. óta. Munkáját a precizitás és szakmai hozzáértés jellemzi. Segítőkészségét a munkatársak nap, mint nap tapasztalhatják. Eddigi munkájával, magatartásával szemben kifogás nem merült fel. A raktár számítógépes rendszerre átállásakor szakmailag is képezte magát.

 

Pusztai Jánosné a Bölcsőde kisegítője. Az intézményben lelkiismeretes, energiát nem kímélő munkát végez. Gyermekszeretete, elhivatottsága köztudott.

 

Sándor Mihály a Művelődési Központ portása 2004-től. Munkáját szorgalmasan, pontosan, megbízhatóan végzi. A rábízott feladatokat maradéktalanul ellátja, végzettsége révén a technikusi munkába is besegít. Számítástechnikai ismereteinek nagy hasznát veszik a munkatársak. Kapcsolata a munkatársaival és a külső partnerekkel is kiváló, türelmes, segítőkész.

 

Szilák Magdolna a Polgármesteri Hivatal szabálysértési ügyintézője. 1977-ben ügykezelőként kezdett dolgozni a hivatalban. Tudását folyamatosan fejlesztve alkalmazkodott a gyakran változó jogszabályokhoz. Szorgalmas, kitartó, feladatát szigorúan a törvényes keretek között, részrehajlás nélkül végzi. A Közigazgatási Osztály meghatározó egyénisége.

 

Székely Gábor tü. főtörzsőrmester a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság különleges szerkezelője. 1988-ban beosztott tűzoltóként kezdte hivatásos tűzoltói szolgálatát. 2008 óta lát el különleges szerkezelői feladatokat. Kiemelkedő szakmai tudással rendelkező tűzoltó. Szolgálati feladatait mindig a legjobb tudása szerint, önállóan végzi. Munkájában pontos, megbízható, körültekintő. Felelősségérzete, szakmai érdeklődése példamutató, hivatástudata átlag feletti.

 

Takács Erika a Városi Intézmények Gazdasági Irodája védőnői szolgálatának védőnője. Körzeti védőnői és az általános iskolában iskola védőnői feladatokat lát el. Munkáját lelkiismeretesen végzi. A családok szeretik, szívesen fordulnak hozzá, bíznak benne, szívesen keresik fel szakmai tanácsért. Aktívan képezi tovább magát. A Baba-Mama Klubban a kismamákat nagy gonddal tanítja a gyermekek egészségvédelmére. Közösségi munkában rendszeresen részt vesz, jó közösségi ember.

 

Törőcsik Lászlóné a Deák Ferenc Általános Iskola pedagógiai asszisztense. 1973-tól iskolatitkári, majd 1988-tól pedagógiai asszisztensi feladatokat lát el. Elsősorban az alsó tagozatos tanítók munkáját segítette. Különösen sok munkát fordított a sajátos nevelési igényű tanulókra. Az intézményben végzett 36 éves munkája alapján — nyugállományba vonulása alkalmából — részesül a városi elismerésben.

 

Szentes, 2011. 08. 19.

 

.