A kézművesség és a természet

Zárul a projekt, de nem ér véget

 

 

 

A Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény sikeresen szerepelt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Oktatási nevelési intézmények tanórai és tanórán kívüli programjai elnevezésű pályázaton. Az intézmény közel 46 millió forintot nyert arra, hogy kilenc együttműködő intézménnyel megvalósítson 54 hagyományőrző kézműves művészeti és természetismereti programot.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester elmondta, hogy az augusztus 25-ei záró rendezvényen nem azt ünnepeljük, hogy vége a projektnek, hanem azt, hogy volt egy olyan lehetőség, melyet a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nagyon jól tudott kihasználni.  

 

 

 

A program lényegében egy tanítási év alatt zajlott le: 2010. szeptember 20-án kezdődött, és ez évben augusztus 31-én zárul. Célja – mint Kálmánné Szabó Erzsébet igazgatónőtől megtudtuk – a kézműves hagyományőrző és természetismereti programokat összekötő közös gondolkodás, a természetes anyagokból készülő tárgyi alkotások által a természet megszerettetése.

 

 

Szentes, 2011. 08. 31.

 

 

.