Világsztár szentesi gyökerekkel

 

 

Az RTL Klub műsorából a Fókuszból tudták meg a szentesiek, hogy egy világsztár rokonai, azaz felmenői itt éltek Szentesen.

 

 

 

Kesha, azaz Kesha Rose Sebert leginkább a tinédzserek számára mond valamit. Kesha 17 évesen Los Angelesbe ment, hogy karriert csináljon. Először azt szerette volna, ha maga Prince hallgatja meg, s ezért el is ment a világsztár Beverly Hills-i otthonához. Innen azonban kidobták, ám ez előtt még otthagyta a demóját, melyet később maga Prince talált meg. Később dolgozhatott Britney Spears-szel és Katy Perryvel, de az áttörést 2009 hozta meg. Azóta több dala is felkerült az amerikai és brit slágerlisták élére.

 

Magyarországi koncertjén Kesha még csak viccelődött nevének eredetével. Nem is gondolhatta, hogy mekkora lavinát fog ezzel az ártalmatlan megjegyzéssel elindítani Szentesen. A fellépése előtti sajtótájékoztatón azt is elmesélte, hogy dédszülei szentesiek voltak, és volt egy éttermük. A világsztár édesanyja pedig elmondta, hogy nagyszülei 1913-ban vándoroltak ki Amerikába.

 

 

 

Június 22-én, a koncert előtt néhány nappal Rose-mary Sebert, Kesha édesanyja Szentesen járt a levéltárban, hogy felmenői után kutasson. A kiindulópont Kecse-Nagy Margit, Kesha dédnagymamája volt, akiről úgy tudták az amerikai utódok, hogy itt született. Nem tévedtek: a dédi 1913. május 20-án a Kurca partján jött a világra. Szülei, Kecse-Nagy Sándor és Tóth Lídia a csecsemővel együtt még abban az esztendőben kivándoroltak az Egyesült Államokba.

 

 

 A családfa kinagyítható!

 

Keshának a „szépapja” (apa, nagyapa, dédapa, ükapa, szépapa) Kecs-Nagy Sámuel és szépanyja Barna Katalin, mint a Szentesen élő Kecs-Nagy családnak. A szépszülők a Kéreg u. 12. szám alatt éltek, mely ház még mindig a Kecse-Nagy család tulajdona. A családfát számunkra Dr. Kecse-Nagy László  mutatta be a Kéreg u. 12. alatt.

 

 

 A kivonat kinagyítható!

 

A család számára a legfőbb bizonyíték az a halotti anyakönyvi kivonat, mely Kesha szépanyjáé Barna Kataliné!

Szentes, 2011. 07. 21.

 

 

.