Szentesiek Szentesért

 

 

 

2011. július 29-én 19 órakor nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Szent Anna napi jótékony koncert a Szent Anna templomban.

 

 

 

Már évek óta az ezen a napon befolyt összeg a Szent Anna templom orgonájának felújításáért létrehozott alapítvány számláját növeli. Az idei évben már mindenki megtekintheti a felújítás "ELSŐ ÜTEMÉT" a templomban, mert a padsorok között ott áll az orgona új manuálja. A készítőktől megtudtuk, hogy az egyházmegye legkomolyabb vezérlőegysége (manuálja) kerül Szentesre. Egyedi igényeket is kielégítettek a készítők!

 

 

 

Az alábbi videóból megtudhatjuk Nagy Jánostól, hogy mit tud az új manuál, valamint a háttérben Király Csaba Liszt-díjas orgonaművész játékát hallhatjuk a régi orgonán.

 

 

 

Jövő hét pénteken (29-én) világhírű magyar és nem csak magyar, hanem még szentesi származású énekesek lépnek fel a templomban, hogy fellépésükkel is támogassák az orgona felújításáért indított mozgalmat.

Berkes János, Érdemes Művész valamint Pitti Katalin, Liszt-díjas, Érdemes Művész mellett fellép Hegyi Anikó operaénekes és Andor Csilla magánének művésztanár.

 

 

 

Orgonán közreműködik Nagy János, zongorán Hegedűs Valér, és szereplésével támogatja a rendezvényt a Bárdos Lajos Vegyeskar is. Fiatalok is fellépnek az est folyamán, ezáltal hallhatjuk Nagy Johannát, Mudrák Mariannt és Németh Mártont, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Pécsi Tagozatának ének szakos hallgatói.

 Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány

Számlaszám: 57200031-10043567

Szentes, 2011. 07. 21.

 

 

.