Múzeumok éjszakája

 

 

 

Idén már ötödik alkalommal csatlakozott a Koszta József Múzeum az országos a Szent Iván éji programsorozathoz, azaz a Múzeumok éjszakájához, június 25-én.

A mindig népszerű, sokak kJmmc9-C09Qyoutube.com/watch?v=kJmmc9-C09Qesemény idején az esti órákban kivilágítják a múzeumot, emellett számos érdekes, különleges programra is számíthattak a látogatók. A programsorozat már délután kezdetét vette. 16 és 18 óra között nyitva volt a Fridrich fényírda, valamint a Péter Pál Polgárház. Ez utóbbi udvarán a "Virágom, virágom" című kézműves foglalkozással, a Zöldág MSE közreműködésével népi táncbemutatóra és koszorúfonásra várták a családokat. A Damjanich laktanya csapatmúzeumához óránként buszok indultak a Megyeháza mellől.

 

 

 

 

 

 

 

Új helyszín is belépett a rendezvény műsorába: 20 órától a Lajtha László zeneiskolában hangverseny adtak Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából. A múzeum megyeházi épületében 21 órától látványos volt a régi korok viseletét felvonultató divatbemutató, címe szerint "Az őskortól a 19. századig" láthattunk női és férfi öltözékeket, szakavatott kommentálással.

23 órától csillagászati előadás volt , majd éjfélkor a Kossuth téren tűzgyújtással, majd a 3. Kárpát-medencei Tűzugrás Fesztivállal, s a Dobbantó Nép-táncegyüttes szereplésével ért véget a program.

 

 

Szentes, 2011. 07. 28.

 

 

.