Marrakeshből tekernek Szentesre

 

 

Két hónap alatt akar Afrikából hazatekerni két szentesi fiatalember, akikről már többször is hírt adtunk. Baranyi Antal és Vukovich Sándor jótékony céllal is vállalja a 6000 kilométeres tekerést, mellyel a Szentesi Mentőalapítványnak kívánnak pénzt gyűjteni.

 

Baranyi Antal és Vukovich Sándor a marokkói Marrakeshből teker haza Szentesre, ahová repülővel érkeznek. Az egyik támogató (Usztrunul Mérnöki Kft.) jóvoltából csak Milánóból kell repülniük Marokkóba, mert addig a cég elviszi a fiúkat és a kerékpárokat.

 

Az utazáson és a világjáráson kívül a céljuk az, hogy a Szentes Kistérségért Mentőalapítvány egy nélkülözhetetlen eszközt tudjon megvásárolni, amely 600 ezer forintba kerül. Urnákat helyeztek ki Szentesen több helyen és 100 forintos érméket gyűjtünk a cél javára.

 

 

A túra támogatóit ITT tekinthetik meg!

 

Naponta mintegy 100 kilométert tekernek majd és ebben a tempóban 60-70 nap alatt érnek haza Szentesre. Ahogy tavaly, idén is naplót vezetnek, fotókat és filmet készítenek. A hegyektől nem félünk, mert már többet megmásztunk biciklivel, a kihívás az induláskor lesz, mert ott több napig a sivatagban kell kerekeznünk - ismertette újságunkkal Baranyi Toncsi.

Megtudtuk továbbá, hogy támogató jóvoltából víztisztító berendezéssel is fel lesznek szerelve és csaknem 50 liter vizet fognak magukkal cipelni az afrikai részen. Ahol internetcsatlakozást találunk, hírt adunk magunkról, és bízunk abban, hogy a lecsófesztivál után nem sokkal ismét itthon leszünk - fejezte be Sanyi a túra ismertetését.

Szentes, 2011. 07. 04.

 

 

.