Az utolsó ballagás

 Ballagtak az iskolák

 

 

 

Ebben az évben (2011) két általános iskolába látogattunk el a ballagáson, mert ezekben az iskolákban ez volt az utolsó általános iskolai ballagás. Nem csak a végzős diákok búcsúztak az iskolától, hanem valamennyi osztály.

 

 

 

A Petőfi Sándor Általános Iskolában mindenki ballagott. Miután a nyolcadikosok végigjárták a termeket a teljes iskola körbekerülte az épületet egymás vállát fogva, és elbúcsúztak az iskola egyik jelképétől is az Olimpiai Tölgytől.

 

 

 

A ballagás videó összefoglalója:

 

 

 

 

 

 

 

A Damjanich János Általános Iskolában miközben a diákok kint voltak az udvaron a ballagáson és évzárón, gondoltunk egyet. Milyen jó volna, ha az iskola emlékét megőriznénk videón is.

 

 

 

Amíg odakint búcsúztak, addig végigjártuk kamerával az egész épületet. Szinte a pincétől a padlásig, mindenhova bekukkantottunk. Szomorú volt, de még szomorúbb volt, mikor az iskola gyertyafényes búcsúztatóján viszont láttuk e felvételt a kivetítőn. Sokan meglepődtek és sokan sírtak.

 

 

 

 

 

 

Most jöhet a jogos igény, hogy a Petőfiben is meg kellett volna ezt csinálni. De erre is gondoltunk, így jöjjön a Petőfit bemutató emlék videó is.

 

Végezetül, már csak egy gondolat maradt:

Most búcsúzunk, és elmegyünk …

Szentes, 2011. 07. 03.

 

 

.