Szentesi rendőrök az országos döntőben

 

 

2011. június 17-én Szegeden fantasztikus eredményt értek el rendőreink (Szabó Szűcs Imre, Csarnó József Csaba és Szabics Norbert) a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által megrendezett I. Közlekedésrendészeti Szakmai Verseny megyei döntőjén.

Ezen a szakmai versenyen három szentesi rendőr képviselte városunk kapitányságát, és a „nagy megyei kollégákat” maguk mögé utasítva két első helyezést és egy harmadik helyezést hoztak el. Szerencsére úgy tették ezt, hogy megküzdöttek érte, nem pedig egy óvatlan pillanatban ragadták magukhoz az első helyet, mint ahogy azt a rendőrök „kuncsaftjaik” teszik.

 

   

 

A baleseti helyszínelő kategóriában Szabó Szűcs Imre főtörzszászlós végzett az első helyen. Az elméleti feladatok után gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett rendőreinknek. A helyszínelő kategóriában nem arra kapott pontot a versenyző, hogy milyen szép aszfaltrajzot tud rajzolni, hanem hogy pontos, minden körülményt figyelembe vevő helyszíndokumentációt tud készíteni.

Járőr-gépkocsivezető kategóriában Csarnó József Csaba zászlós gyakorlati feladata között volt egy akadálypályán való vezetés is. Csabának lehetősége volt évekig, hogy a fővárosban gyakoroljon, és az ott szerzett tudását a versenyen is hasznosíthatta és egészen a dobogó legfelső fokáig szlalomozott a járőrautóval.

 

 

Karos forgalomirányító kategóriában Szabics Norbert főtörzsőrmester is a fővárosban szerzett tapasztalatot, és elmondta, hogy ha gyakorolni szeretne egy szentesi kereszteződésben (természetesen forgalom is kell hozzá) csak egy hely tud, az pedig a rendelő és környéke. Figyelmeztetett arra is, hogy hiába van benne a KRESZ könyvben a rendőri karjelzések magyarázata, ritka azaz autós, aki maradéktalanul ismeri azt.

A versenyben Szeged egyik forgalmas körúti kereszteződésében kellett irányítani a forgalmat, amely annyira jól ment, hogy harmadik helyen végzett a versenyben.

A felmenő rendszerű versenyben így a két első helyezett szentesi rendőr képviseli megyénket az országos döntőben, és méltán lehetnek büszkék a szentesi rendőrök kollégáikra.

Szentes, 2011. 06. 30.

 

 

.