Sétahajó úszott a vízen

 

 

 

Mi kell egy jó kiránduláshoz? Jó idő, jó hangulat, enni-innivaló, no meg jó sok segítség, főleg, ha idős emberek kerekednek fel, hogy- sok esetben először- hajóra szálljanak.  Június 6-án, az Önkéntesek Hete keretében a Református Idősek Otthona lakói a Szarvasi Arborétumba kirándultak a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola tanulóinak önkéntes segítségével.

 

 

 

Az Önkéntesek Hete keretében megvalósuló programra a két intézmény közösen pályázott és nyert 111 ezer forintot. Az ötletet egy korábbi együttműködés sikere adta: 2011. februárjától három hónapon keresztül a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola diákjai dolgoztak önkéntesként a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség által fenntartott Szentesi Református Idősek Otthonában.

 Az Idősek Otthonában végzett munka keretében az idős és fiatal generáció egymásra talált. Megismerkedtek egymással és megismerték egymás problémáit. Ezen keresztül a fiatalok jobban megértették az idős embereket és az idősek is közelebb kerültek a „mai fiatalokhoz”.

 

 

 

A kiránduláson szükség is volt az önkéntes diákok segítségére, hiszen közel 50 főre készítettek harapnivalót, kerekes székekkel pakolták meg a buszt, segítették az idősek közlekedését az arborétumban.

A Holt-Körösön egy 40 perces sétahajózásra indultunk. Megcsodáltuk a szebbnél szebb villákat, láttunk teknősöket, megtekintettük a Nagy- Magyarország emlékművet, a kétszáz éves tölgyet. A legnagyobb érdekességnek az számított, hogy bárki kipróbálhatta, milyen hajókapitánynak lenni és egyedül kormányozni a vízi járgányt.

 

 

 

A szemet gyönyörködtető táj és a kényelmes ringatózás után a park fái között is barangoltunk, itt bizony már szükség volt az erőre is, hiszen a testi-lelki feltöltődést némi meglepetéssel tarkítottuk.

A kirándulást szellemi és ügyességi vetélkedővel színesítettük: a húsz önkéntes segítségével állomásokat alakítottunk ki az Arborétum területén, ahol a lakók két csapatban versenyezve járták végig a feladatokat, és jól járható, szilárd burkolatú úton ismerkedtek az Arborétummal. Az állomásokon 2-2 diák várta a csapatokat. Volt tekézés, szellemi kvíz, kirakózás, célba dobás és célba lövés vizipisztollyal. Talán nem is kérdés, melyik feladat volt a legnépszerűbb. A kellemes melegben a vizipisztollyal lövöldözött legszívesebben mind a két korosztály.

 

 

 

Ebéd után pedig jóízű szunyókálással pihentük ki a nap fáradalmait. S hogy a kirándulás sikeresnek mondható-e, arról beszéljenek inkább az Arborétumban készült fotók…

Szentes, 2011. 06. 15.

 

 

.