Lopják a szamarakat

 

Mindenesetre a szamár tulajdonosoknak nem kell félni, mert nem az igavonó állatokból tűnik el egyre több, hanem a drótszár tulajoknak kell tartaniuk. Szerencsére azért van arra is példa, hogy ezeknek a tolvajoknak nem csak bottal lehet ütni a nyomukat, hanem a törvény szigorával is le lehet csapni rájuk.

Az elmúlt hetekben történt, hogy egy hat tagú csapat két tagját fogták el Szentesen, ugyanis állampolgári bejelentés érkezett, miszerint az utcán lezárt kerékpárok körül gyanúsan téblábolnak.

 

 

Ha valaki a fenti képekhez hasonló szerszámokkal rendelkező embereket lát a bicikli tároló mellett
akkor kérjük értesítse a rendőrséget!

 

A gyanú beigazolódott, ugyanis a kiérkező rendőrök két lezárt biciklilakatot találtak a helyszínen. Az egyik még ott helyben el is fogták, míg a másik elmenekült onnan, de őt is hamar előállították. Megtalálták az elfogás helyétől mintegy 60-80 méterre azt az erővágót is, mellyel a lakatokat bontották szét.

 

 

Aki felismeri eltűnt kerékpárját, az jelentkezzen a rendőrségen érte!

 

A nyomozás során kiderült, a két személynek további 4 társa is van, valamennyien kunszentmártoniak. Az adatok szerint az elmúlt bő félévben a környékben több kétkerekűt is elloptak oly módon, hogy vonattal érkeztek a kiszemelt városba, hogy azután a frissen szerzett kerékpárokkal hazakerekezzenek. A lopási kár összességében elérheti a 2 millió forintot. A lakhelyükön megtartott házkutatás során közel egy tucat kerékpárt találtak a rendőrök. A Szentesi Rendőrkapitányságon az eljárás lopás bűntett gyanújával mind a hat személlyel szemben folyamatban van.

 

 

Aki felismeri eltűnt kerékpárját, az jelentkezzen a rendőrségen érte!

Szentes, 2011. 06. 13.

 

 

.