Köszi EU, ... avagy

Vérszívók támadása a ligetben!

 

Amikor sétálok a városban gyakran eszembe jut, hogy a legtöbbször messzire elutazunk lakóhelyünktől szép tájat csodálni. Az itthon lévő szép épületeket, parkokat pedig észre sem vesszük, hiszen nap mint nap látjuk. Arra nem térek ki, hogy mennyire nem vigyázunk rá; az egy másik történet. Ezek a gondolatok jártak a fejembe a liget csodálatos fái között sétálgatva, élvezve nyugalmat árasztó, enyhet adó lombkoronáit.

Örömet okoznak kicsinek és nagynak, fiatalnak és idősebbnek egyaránt. Azoknak akik a romantikát keresik vagy éppen egy kis lazulásra, nyugalomra vágynak; akik sportolni szeretnének és nem utolsósorban a gyermekeknek is. Ideális hely a város központjában a helybélinek és a turistának egyaránt. Olyan szép látványt nyújtanak az árnyas fák a sétányokkal, a futópályával, a játszótérrel és a KULLANCSOKKAL.

 

 

 

Merthogy azok vannak! Nem is kevesen! Megkérdeztük a város főkertészét, lesz-e vajon orvosolva ez a probléma, és ha igen (bízva a pozitív válaszban) mikor? Sajnos a válasz lehangoló volt, ugyanis az EU-s jogszabályok nem engedik a kullancsirtó szerek használatát, mivel azok más hasznos (?!) pókfajtákra is kifejtik hatásukat. Szóval köszi EU!

 

Tehát nem véletlen ez a cikk, mert a városi kalandvetélkedőn a ligetben táborozó fiatalok közül volt, aki a három nap alatt három kullancsot szedett össze. Igaz ezzel magasan megnyerte a kullancsgyűjtési feladatot, ha lett volna ilyen.

Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy egy kis ligeti kikapcsolódás után nézze mindenki magát és hajlatait körbe, nehogy szuvenírrel térjen haza a pihenésből, sportolásból.

Szentes, 2011. 06. 21.

 

 

 

.