Kihívás Napja 2011 - Szentes

 

 

 

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

 

 

 

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1587 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 8 millió negyedórás testmozgást végeztek.

 

   

 

Szentes a kezdetek óta ott van a versenyben a 30.000 lakosú városok kategóriájában. Szente mindegyik iskola és óvoda meg-meg mozgatta 15 perc erejéig valamennyi gyermekét. Tudni kell, hogy nem csak a Kihívás Napja miatt mozogtak a gyermekek, mert a napi testmozgás jót tesz a fiataloknak.

 

 

 

Az idősek otthonai is csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, ahol játékos vetélkedőket tartottak a közös bemelegítés után.

 

 

 

A Kossuth utcát pedig közel 100 kerékpáros foglalta el pár perc erejéig, mert a St. Jupát szervezésében, sokan jelentkeztek a negyedórás tekerésre.

 

 

 

 

 

 

A Wellness Colosseumban akadálypályán mozogtak az óvodások, akiket Szűcs Lajos alpolgármester sportfelszerelésekkel és játékokkal ajándékozott meg.

 

 

 

A CIB Bank helyi fiókja már bebizonyította, hogy megannyi fiatalokkal és sporttal kapcsolatos eseményt támogat, és így történt ez most is, amikor a fiókvezető nem érkezett üres kézzel a mozogni kívánó csoportokhoz.

 

 

Szentes, 2011. 06. 05.

 

 

.