A 22. Deák-Diák Show

 

 

 

2011. május 27-én, pénteken este a Sportcsarnokban 22. alkalommal rendezték meg a Deák-Diák Showt. A rendezvény kitalálója a Deák Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány, amely 1989-ben jött létre, és a célja az volt, hogy az iskola számára anyagi támogatást szerezzen.

 

 

 

Az ünnepélyes gálaműsoron minden gyerek fellépett egy vagy akár több produkcióban is, és megmutathatta szüleinek, tanárainak, illetve diáktársainak is hogy miben tehetséges, mit tanult az adott évben. Elsősorban zenés, táncos produkciókat láthattunk.

 

 

 

Az este egy nyitódallal indult, amelyet az iskola összes tanulója énekelt. Ezután Varga Sándorné, igazgatónő nyitotta meg hivatalosan is a gálát, megköszönte a szülőknek az eddig nyújtott anyagi támogatást, és beszámolt az alapítvány pénzügyi helyzetéről.

 

 

 

Ezután beindult a fergeteges hangulat a fölsős lányok mazsorettcsoportjával. Sorra léptek fel az osztályok, köztük az újszentesi testvériskola diákjai is, akik már évek óta szereplői a műsornak.

 

 

 

Bemutatkozott az angol tagozat, az 1.a és a 2.a osztályok angolosai a „Thomas a gőzmozdony” című mesét elevenítették meg angol dalokat énekelve.

 

 

 

Nem hiányzott a humor sem a showból: a 7.a osztály székely vicceket adott elő, a 8.a osztály pedig egy múltszázad eleji tornaórát játszott el. Szem nem maradt szárazon.

Láttunk mindenféle táncot: magyar néptáncot, társas táncot, mazsorettet, ír táncot, rap-et. Igazán színes volt a skála.

 

 

 

 Az 5.a és a 6.a osztályok történelmi jelentekkel szórakoztatták a közönséget: a honfoglalás és Egyiptom ragadta meg a gyerekek fantáziáját.

 

 

 

Az énekkar a legkedvesebb dalaiból válogatott, tagjai között szerepeltek a Damjanich János Tagiskola tanulói is.

Voltak torokoszorító pillanatok is, amikor a 8.a osztály hagyományosan búcsúzott az iskolájától, tanáraitól és a diákközösségtől egy gyönyörű keringővel és egy búcsúdallal.

 

 

 

Ezen az estén mindenki nagyon jól szórakozott, kiderült, hogy a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói hasznosan tölthetik el a szabadidejüket, hiszen sokféle művészeti ág közül választhatnak, és az év végén egy csodálatos bulin az összes gyerek felléphet, együtt ünnepelhet pár héttel a megérdemelt szünidő előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.