Világnap-kezdeményezés Szentesről

 

 

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a szentesi SBO-beruházás - jelentették be a keddi sajtókonferencián Szentesen. A találkozón Dr. Baráth Lajos, a Dr. Bugyi István Kórház megbízott főigazgatója és Dr. Gyenes Ágota megbízott orvos-igazgató kezdeményezte, hogy Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Magyar Anna országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Szirbik Imre polgármester járjon el annak érdekében, hogy a május 11-ét nyilvánítsa az ENSZ a Sürgősségi Betegellátás Világnapjává.

A kezdeményeséről szóló okiratot Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke vette át Magyar Anna megbízásából.  A rendezvényen jelen lévő Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos ígéretet tett arra, hogy a Sürgősségi Társaság alelnökeként ismerteti a társasággal a szerinte is indokolt kezdeményezést.

 

 

 

A Sürgősségi Világnapról szóló kezdeményezés jelképeként a jelenlévők fehér mezőben lévő piros telefonnal kokárdaként összekapcsolt zöld szalagot tűztek magukra, hiszen a zöld szalag az egészségügy, a piros telefon a modern kori sürgősségi betegellátás jelképe.

Dr. Baráth Lajos és Dr. Gyenes Ágota bejelentette: A szentesi sürgősségi   osztály fejlesztésének 2. üteme is befejeződött, a régi épületrész felújítása megtörtént, a hatósági engedélyekre várnak, hogy átadhassák a betegellátás számára. 

Szentes, 2011. 05. 18.

 

 

.