„TEszedd 2011”

 

 

 

Gyerekek és felnőttek együtt szedték a szemetet délelőtt Szentesen is. Az akcióval az országosan meghirdetett „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címet viselő kezdeményezéshez csatlakoztak. A szemétszedést a Városellátó Intézmény koordinálta, majd az összegyűjtött szemetet konténerbe gyűjtve elszállította.

 

 

 

Az eseményen diákok, pedagógusok, természetvédők, önkormányzati dolgozók együtt tisztították meg a Kurca belvárosi két oldalát (a ligeti hídtól a kórház hídjáig), valamint a vele párhuzamos szomszédos út és környékét. De nem csak itt, hanem a 451. sz. út csongrádi hídra vezető kanyarnál lévő töltés melletti kiserdőben találkozhattunk az önkéntesekkel.

 

 

 

Ki kell emelni, hogy a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanárai és diákjai nagy számban vettek részt az akcióban és a szorgos kezet együtt varázsolták tisztává a Kurca környékét. Mellettük még postai dolgozók és civil szervezetek és képviseltették magukat.

 

A „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióval az egész országot szerette volna megmozgatni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódóan megszervezett eseménnyel a céljuk Magyarország elhagyott hulladékainak felszámolása volt.

Szentes, 2011. 05. 21.

 

 

.