A szakma sztárjai

A Zsoldos Középiskola sikerei az országos szakmai versenyeken

 

 

 

2011-ben 4. alkalommal került megrendezésre a Szakma Sztár Fesztivál, amely otthont adott a Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A 3 napos program sorozat keretében 31 szakma képviselői mérhették össze tudásukat, kézügyességüket.

Országosan 4000 indulóból 250-en jutottak be a döntőbe. A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolát 2 szakma képviselhette az országos döntőn: központi fűtés- és csőhálózat szerelő, valamint villanyszerelő.

A központi fűtés- és csőhálózat szerelő szakmából hárman indultak az iskolából, azonban kiváló eredménye alapján Szatmári Viktor került be a döntőbe. Az itt nyújtott teljesítménye egészen dobogós helyig röpítette. A magas színvonalon, precízen elvégzett vizsgamunkája eredményeként a dobogó legfelső fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor. A rendezvényt már mint végzett szakmunkás hagyhatta el. Felkészítő tanárai: Járainé Halász Ildikó és Kovács Árpád.

 

 

 

Az  iskolából 8 villanyszerelő próbálkozott a megmérettetéssel. Közülük ketten jutottak tovább a középdöntőbe, ahonnan Köpe Sándor mehetett tovább a döntőbe, ahol 8. helyezést ért el, valamint felszabadult a májusi szakmai vizsgái alól. Azok a villanyszerelők, akik nem jutottak tovább a középdöntőbe vagy döntőbe az igen erős mezőny miatt, nekik sem kell szégyenkezniük, hiszen az ott nyújtott teljesítményük alapján egy vagy a többségnek a 2 írásbeli modul vizsgáról már nem kell számot adniuk, felmentésüket megkapták. Felkészítő tanáraik: Tornyi Molnár Zoltán és Munkácsi Ferenc.

 

Az Iskola idén is egy sikeres évet tudhat maga mögött, melyet az elért eredmények is igazolnak.

Szentes, 2011. 05. 21.

 

 

.