Sószoba a megújult bölcsődében

 

 

 

Az újjávarázsolt bölcsődébe sokan ellátogattak az intézmény nyílt napján, mely az eredeti tervek alapján 100 férőhelyre bővült volna, de a jogszabályi változások következtében 120 férőhelyesre bővülhetett.

 

 

 

A nyílt nap előtti sajtótájékoztatón Szirbik Imre polgármester elmondta, műszaki problémák miatt módosítani kellett a terveket, ezért csúszott néhány hónapot az átadás.

 

 

 

A beruházás során plusz négy csoportszobát és hozzájuk  egy nagy játszóudvart építettek, valamint a régi épülettömb tetejét is felújították valamint a tetőtérben sószobát alakítottak ki. Ha a szülők igénylik és hozzájárulnak, akkor egy-egy nap 30 percet játszhatnak ott a csoportok mely a légúti problémákra jelenthet megoldást.

 

 

 

Korszerűsítették a fűtési rendszert a Norvég Alap támogatásával, és csatlakoztatták a városi távhőhálózathoz. A 220 milliós fejlesztést uniós forrásból, a Norvég Alapból és a város 50 milliós önrészéből valósították meg.

 

 

 

Csendes-Merza Ágnes igazgató elmondta, hogy jelenleg 94 gyermek jár a bölcsődébe, de további 20-30 csöppség vár elhelyezésre. A május második felére tervezett beköltözés után új szolgáltatásokat is indít az intézmény. Az egyik a sószoba-kúra, illetve a sajátos nevelésű igényű gyermekek fejlesztő foglalkozásokon vehetnek majd részt. Három fizetős szolgáltatást is bevezetnek: lesz játszócsoport, időszakos és házi gyermekfelügyelet, amiért a képviselő-testület által elfogadott óradíjat kell majd fizetniük a szülőknek.

 

 

Szentes, 2011. 05. 16.

 

 

.