Rekord is, meg nem is

 

 

 

Több mint hatvan tonnát, két egymás mögé kötött pótkocsis kamiont mozdított meg vasárnap délután Sinka Zsolt erőemelő világbajnok Szentesen. Az elmúlt egy évben szinte havonta állított fel újabb és újabb rekordot.

 

 

 

A mostani kísérlete sikerrel is, meg nem is zárult, mert ahhoz hogy Guinness-rekord szülessen legalább 10 méteren keresztül kellett volna húzni ezt a hatalmas terhet.

A feladat során a legnagyobb erőt a teher megmozdításakor kell kifejteni, mivel ekkor a tapadási súrlódást is le kell győzni. Ez Sinka Zsoltnak többszöri nekiveselkedés után sikerült is, utána azonban cipőjének talpa mindig megcsúszott a poros, néhol olajfoltos aszfalton.

 

 

 

Miután véget ért a rekordkísérlet, egy önként jelentkezőt arra kért, hogy nézze meg, hogy mi van a kamionban! Ekkor mindenki felhördült - NEM ÜRES?! Zsolt a fogával tűzoltó autót húzott el, akkor most biztos, hogy a két ÁRPÁD-os kamion esetleg paprikával vagy paradicsommal volt megrakva - gondolták sokan. De senki nem találta volna el, hogy nem növények, hanem több raklap térkő volt a kamionokba elhelyezve. A képen látszik is, mert csak így tudták a 60 tonnát összehozni!

 

 

 

Sajnos egy nem várt dolog is nehezítette Zsolt dolgát, mert azon a napon a déli órákban a húzáshoz használt hámot és még több mindenét ellopták a helyszínről. Egy "szegvári paraszt gyerek" történetét mesélte szomorúan Zsolt, akit nagyon megviselt a többszöri próbálkozás. Állítólag lesz ennek az ügynek folytatása, és talán a FRIZBI műsorban lehet tisztázni az ügyet Hajdú Péter segítségével.

 

 

 

A sportember elmondta, korábbi saját 50,5 tonnás rekordját mindenképpen lakóhelyén Szentesen szerette volna megdönteni. Sinka Zsolt, ígéretet tett arra, hamarosan újra megpróbálja a rekorddöntést, de akkor a teher már hetven tonna lesz.

 

Szentes, 2011. 05. 23.

 

 

.