Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékverseny

 

 

 

2011. május 14-én rendezték meg a Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékversenyt a Pusztai László Sporttelepen. Összesen 26 fogat vágott neki a pályának, melyen 20 akadályt állítottak fel. Volt még egy nagy ellenfele minden fogatnak az pedig nem más mint az idő. Ha valaki a kitűzött szintidőn túl teljesítette a pályát büntető pontokra számíthatott.

 

 

 

Az akadály kapuja 150 és plusz 30-30 cm távolságban voltak elhelyezve (póni fogatoknál 140 és + 30-30 cm).

 

 

 

Ezzel a versennyel minden évben Dr. Polner Tibor állatorvosra emlékeznek nem csak a hajtók, hanem szinte valamennyi állattartó. Dr. Polner Tibor öt évtizedet töltött az állatorvosi pályán, még nyugdíjasként is dolgozott az Árpád Agrár Rt. főállatorvosaként, s csak 75 éves korában vonult vissza hivatalosan.

2003-ban neki ítélték a Magyar Állatorvosi Kamara Életpálya-díját. Egyetemi állását az 50-es években politikai okok miatt kellett otthagynia, így került Szentesre, de ezt nem csalódásként fogta fel.

 

 

 

- A békéscsabai családi birtokon ismerkedtem meg az élettel, az állatokkal, a növényekkel (olvashattuk a Szentesi Életben a vele készült riportban. Kisgyerekként rendszeresen lovagoltam, s min "lógyógyász" szerettem volna lenni. Az első olyan évfolyamban kerültem az állatorvosi egyetemre, amikor már csak felvételivel lehetett bejutni. 1952 októberében egy napon kaptam meg az állatorvosi oklevelet és a tanársegédi kinevezést - mesélte Polner Tibor. Az '56-os eseményeket egyetemi munkahelyén élte meg. Egy évvel később az újonnan kinevezett tanszékvezető elbeszélgetett vele, kérdezte: hogy áll a politikával? -"Mondtam, régóta ismersz, az én mozgalmi munkám a népi táncolás volt", - idézte fel Polner Tibor az időszakot, amikor baj volt, hogy politikailag passzívnak találtatott. Következett a munkakeresés. Már nős volt, tehát nem csak munkát, lakóhelyet is kellett keresnie. 1958-ban így került Szentesre.

Szentes, 2011. 05. 21.

 

 

.