Új Kruzslicz-kötet

 

 

Szentesi szó-képek a címe Kruzslicz Pál harmadik kötetének, amit az Ünnepi könyvhéten június harmadikától vehetünk kézbe.

A Válogatott szavak alcímmel megjelent kiadványt a városi könyvtár adta ki az önkormányzat, a művelődési bizottság és a Szentes Városért Közalapítvány támogatásával.

 

A könyv hátsó borítóján olvashatjuk: „Négy évtizedet ölel át a kötetben szereplő nyolcvan írás! Sok idő negyven év, vagy csak gyorsan átélhető néhány ezer napfelkelte? Döntse el, aki végig lapozza a szerző jegyzeteit, újságcikkeit és beleolvas egyik-másik írásba! Újságokban, kiadványokban, kiállítások, tárlatok katalógusaiban olvashatták már egyszer a város, az ország dolgai iránt érdeklődők. Némelyiket a szegedi és a szentesi rádióban is meghallgathatták a hangszóróra figyelők.

A megjelent könyv nem folytatása a Gyalogjáró szavak /2008/ című íráscsokornak. Inkább a szerző újabb válogatása, hogy újra átélhesse a Kedves Olvasó a már megélt negyven évet. Ha fiatalabb, akkor érdemes belenézni a most felmutatott nyolcvan írástükör-szeletbe, mert meglátja bennük: mi vár rá a következő négy évtizedben!”

 

A legújabb és a régebbi könyveit is (Gyalogjáró szavak, Thália Szentesen) a könyvtár melletti könyvárusításon dedikálja a szerző június 3-án, pénteken 14-től 16 óráig. Szombaton 10-től 12 óráig, a Kossuth téren, vasárnap a könyvsátornál. A kötetet a könyvesboltokban is megvásárolhatják az érdeklődők.

Szentes, 2011. 05. 29.

 

 

.