Ezüstöt fújtak össze

 

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont Ifjúsági Fúvószenekara május 7-8-ig a VII. Országos Zeneiskolai Zenekari Versenyen vett részt, melyet a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma megbízásából az Oktatási Hivatal szervezett Gyöngyösön. A verseny fővédnöke dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára volt.

Szorgalmas és kitartó munkánk meghozta eredményét. Az ifjúsági fúvószenekarok kategóriában vettünk részt. A versenyre egy videó felvételt küldtünk be a kötelező darabról, amely alapján kiválasztották, hogy ki versenyezhet tovább az országos döntőben. Zenekarunk ezt sikeresen teljesítette, tehát készültünk a megmérettetésre. Nagy izgalommal indultunk el 7-én reggel Szentesről, hiszen nagy nap állt előttünk.

A sok gyakorlás és próba meghozta gyümölcsét, zenekarunk második helyezést ért el, bizonyítottunk és legyőztük saját magunkat. Karnagyunk, Várkonyiné Mihály Erna pedig kiemelkedő karnagyi munkájáért különdíjat kapott. A fárasztó versenyzés után egy nap kikapcsolódásra is jutott időnk. Ezen idő alatt sor került túrázásra, bobozásra, zenekaron belüli vetélkedőre. Hazafelé utunkon meglátogattuk Kecskeméten a Leskovszky-féle hangszergyűjteményt. A kiállításnak hála közelebbről megismerhettük a hangszerek történelmi fejlődését.

 

Köszönjük a felkészítést Várkonyiné Mihály Ernának, valamint a zenekar kisegítésében résztvevő személyeknek: Pintér Borbálának, Pakó Attilának, Takács Gabriellának, Dragon Lajosnak és Labádi Krisztinának. Köszönünk mindent a zeneiskola igazgatójának, Mihály Bélának. Az utazást pedig Gyuri bácsinak.

„Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene.” - Heinrich

 Korom Krisztina és Balogh Csilla

Szentes, 2011. 05. 18.

 

 

.