Erdélyben is Lóháton…

 

 

 

Először mutatkoztak be magyar terápiás lovasok - a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány képviselői - hazánk határain kívül - számolt be lapunknak Piti Irén lovasterapeuta. A szervezet sikerei már nem ismeretlenek környékünkön, de országhatárainkon kívül sem. Több európai, illetve tengerentúli kapcsolatunk van, dolgoztunk már együtt olasz, török, román és tengerentúli partnerekkel is.

 

 

 

- 2010 őszén újabb felkérést kaptunk egy erdélyi szervezettől a lovasterápia módszerének tanítására, az ezzel kapcsolatos ismeretek átadására a Romániában, Nagyenyeden működő Hip-Tep Egyesülettől, melyet Együttműködési Megállapodásban is rögzítettünk. Partnerszervezetünk a kolozsvári székhelyű Közösségért Alapítvány támogatásával rendezte meg első Lovasterápiás Rendezvényét, melyre alapítványunk szakemberei valamint lovasai meghívást kaptak. A projekt első napjának délelőttjén, 2011. május 7-én szakmai tanácskozás, tapasztalatcsere folyt, amelyen a partnerszervezet képviselői, Bíró Attila kolozsvári válogatott lovas és a Jó Úton képviseletében Rigó Tiborné, a szervezet titkára, valamint Piti Irén lovasterapeuta vett részt.

 

 

 

- A délután a gyakorlásé volt, lovasaink megbarátkoztak az országunkban tréningezett terápiás lóval, Emesével. A második nap, a vasárnap a bemutatóké volt. Alapítványunk lovasai a játékos ügyességi feladatok bemutatásával kezdték, majd a helyi lovasok bemutatója következett. A programot Benedek Antal, Horváth Zsolt, Seres Ferenc egyéni, majd páros lovastorna bemutatója zárta. A meleg fogadtatás, a csodálatos környék bejárása a sikeres bemutatkozással felejthetetlen élmény marad mindannyiunknak.

Szentes, 2011. 05. 10.

 

 

.