Élőkép a Pollákban

A Nemzeti Összetartozás Napja iskolai megemlékezése a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában

 

 

 

A Pollákban a Trianoni békeszerződés aláírásának 91. évfordulója alkalmából rendhagyó megemlékezést tartottak a diákok és a tanárok. A program előtt két pályázatot írt ki az iskola vezetése a történelmi eseményekkel kapcsolatban. Az egyik egy kisfilmpályázat volt, amelyet Bartók Dániel 9. B osztályos tanuló rövidfilmje nyerte, a másik egy PowerPoint bemutató pályázat volt, amelyen a 11. B osztály prezentációja bizonyult a legjobbnak.

 

 

 

 

Az osztályok egy forgószínpad szerű programsorozaton vettek részt, amelyen hét különböző állomáson feladatokat oldottak meg, előadásokat hallgattak, filmrészleteket tekintettek meg a határon túli magyarokkal, a Trianoni békeszerződéssel kapcsolatban.

 

 

 

Az emléknap zárásaként az iskola minden tanulója létrehozta a történelmi, majd a mai Magyarország térképének körvonalát olyan módon, hogy a határvonalakat „élő emberi láncként” jelenítették meg az iskola udvarán. Az élő láncban részt vettek a tanárok és a Zsoldos Ferenc Középiskola egyik 11 évfolyamos osztálya is.

 

 

Szentes, 2011. 06. 03.

 

 

.