Egykori Mezgés virágkötők az
EuroSkills szakmai versenyen

 

 

 

Az európai (EuroSkills) országok fiataljainak szakmai versenyét a világversenyhez hasonlóan kétévente rendezik, szerte egész Európából neveznek rá nemzeti csapatok, és tulajdonképpen minden szakmában lehet versenyezni, amelyet iskolai oktatás keretében tanítanak.

A versenyt legutóbb Lisszabonban rendezték. Magyarországot 15 fiatal versenyző képviselte az alábbi szakmákban: mechatronika, Office ICT, ács, burkoló, kőműves, tetőfedő, művezető, szakács, virágkötő és villanyszerelő.

A virágkötők versenyében a magyar "válogatottnak" idén két olyan tagja is volt, aki Szentesen a  Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola padjait koptatta (nem is hiába): Nagy Péter és Udvari Brigitta virágkötő szakos tanulókról van szó (felkészítő tanáruk: Ádám Zsuzsa tanárnő).

 

 

 

A magyar csapat összesítettben a 7. helyen végzett a 26 országot felsorakoztató európai mezőnyben, ami igen szép eredménynek minősül. 1 arany, 5 ezüst, 8 bronz és 8 Medallion for Excellence éremmel gazdagodtunk (ez utóbbiból kettőt a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola volt diákjai hoztak el).

Nagy Péter és Udvari Brigitta egyaránt 5. helyen végeztek a versenyben, és mindketten megkapták a Medallion for Excellence érmet, amely olyan versenyzőknek járt, akik nem értek el ugyan az első három helyezés közül egyet sem, ám teljesítményük és pontszámuk mégis kiemelkedően magas.

A két diák egyébként tagja kíván lenni a Calgary-ben, Kanadában megrendezendő világbajnokságra induló magyar csapatnak is. Mit is mondhatnánk, sok sikert kívánunk nekik a világszintű megmérettetésen is!

Szentes, 2011. 05. 21.

 

 

.