Megépül a kamerarendszer Szentesen!

 Felhívás vállalkozóknak!

Az elmúlt héten közel 1200-an adták le voksukat, hogy Szentesen legyen-e közterületi térfigyelőrendszer! A szavazók 89%-a azt válaszolta, hogy IGEN, legyen és számos ötlettel álltak elő, annak kiépítésével, működtetésével, használatával.

Az ide év költségvetésében benne van a rendszer alapjainak kiépítése - tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől. A betervezett összeg közel 14 kamera telepítésére lesz elég, plusz a rendőrségen belül a megfigyelő rendszer háttértámogatására. Felmerült közben egy új gondolat, melyre felhívjuk a szentesi vállalkozók és cégek figyelmét.

A rendszer bővíthető, így akár olyan közterület is megfigyelhető amely a vállalkozásoknak jelentős gondot okozhat. Magyarul, ha egy söröző (vagy diszkó) távol kívánja tartani a balhékat az üzletétől, kérheti, hogy egy kis anyagi ráfordítással a saját cége előtti közterület is kapcsolódjon bele a megfigyelt rendszerbe.

Szóval kisebb lesz annak a veszélye, hogy bárminemű konfliktus alakuljon ki a vendéglátóegység előtt. De nem csak vendéglátásról kell a témában szólnunk, amit tovább is gondolhatunk!!!

Mindenesetre egy fontos dolgot le kell szögezni, hogy ezzel a rendszerrel csak közterületet lehet (szabad) megfigyelni, melynek a felügyeletét a rendőrség végzi.

 A felhívás hivatalosan is:

Tisztelt Vállalkozók!

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete együttműködve a Szentes Városi Rendőrkapitánysággal városunk közbiztonságának megerősítése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása és a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében közterületi térfigyelő kamerarendszert szeretne létrehozni.

A kamerák Szentes közlekedési és bűnügyi szempontból jelentős pontjain lennének elhelyezve. A térfigyelő rendszer bővíthető. A kamerák által továbbított képeket a rendőrség szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérnék. A térfigyelő rendszerhez csatlakozva a vállalkozók számára biztosítható lenne üzletüknek, telephelyüknek, irodájuknak közterületi megfigyelése, biztonságának fokozása.

Használja ki a lehetőséget! A szakmai és technikai részletekről, előzetes egyezetés után Balogh Szabó Imre alezredes úr, a város rendőrkapitánya szívesen ad tájékoztatást.

 

Szentes, 2011. 04. 22.

 

 

.