Robbanás a Táncsics Mihály utcában

 

 

 

Gázrobbanás történt 2011. március 4-én pénteken kora délután a Táncsics Mihály utca egyik házában.

 

Délután fél 2 körül hatalmas robbanás rázta meg az OMV benzinkút környékét. Sokan az utcára szaladtak ijedtükben, és a robbanás nagyságára mutat az is hogy még a kórház belgyógyászatán és a mentőállomáson is érezni lehetett azt.

 

 

 

A gázrobbanás miatt megsemmisült épület egyetlen lakóját, egy 61 esztendős asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a kórházba. A robbanás miatt tizenöt közelben lévő ház is megsérült, többnek az ajtaját és ablakát is kiszakította a légnyomás.

 

 

 

Tátrai Jánostól, a katasztrófavédelem megyei igazgatósága sajtószóvivőjétől megtudtuk: a robbanás miatt öt ház súlyosan, további tíz kisebb mértékben sérült meg. Azokat, amelyek nyílászárói kitörtek, fóliával tették átmenetileg lakhatóvá. A helyszínre hívott statikus szakvéleménye szerint a felrobbant házat azonnal le kellett bontani. A tűzoltóság szakértő bevonásával vizsgálja a robbanás körülményeit.

 

A katasztrófavédelem arról is tájékoztatott, hogy a robbanás után egy kerékpározó férfi az épülethez hajtott, hogy segítsen, de elesett az udvaron és megsérült, ezért őt is kórházba vitték a mentők.

 

 

 

Este még kutyákkal vizsgálták át a ház romjait, hogy biztosan nincs-e a romok alatt senki, a 61 éves asszonyhoz ugyanis időnként szociális munkás járt.

Megtudtuk, hogy az épületben még három kutya tetemére találtak, akik nem élték túl ezt az őrületes robbanást. A szomszéd házak tetejének cserepeit is megfésülte a légnyomás, és az út túloldalán található ház tetején landolt egy nadrág a felrobban épületből. Redőnyük ugrottak ki a helyükből, és mint a jégeső úgy hullott alá a felrobbant ház cserép teteje.

 

 

Szentes, 2011. 03. 04.

 

 

.