Rádiós vetélkedő

 

 

 

A Koszta József Általános Iskola 1992. október 19 óta viseli az alföldi festő, Koszta József nevét.  Az intézmény „keresztelő ünnepségén” akkor nagy kiállítással, Rózsa Gábor muzeológus élvezetes, gyermekeket kacagtató előadásával, vidám gyermekműsorral és a festő munkásságáról szóló rádiós vetélkedővel adóztak a szentes környéki tájat megörökítő festő emlékének.

 

 

 

150 éve született Koszta Károly mészáros mester és Darapói Éva fia, Koszta József. E jeles alkalomból újra frissíthették a 2-8.osztályos csapatok az iskola névadójáról összegyűjtött ismereteiket. Kovács Ágnes és Tóthné Hlavács Mária 10 feladatból álló rádiós vetélkedőre hívta a lelkes tanulóifjúságot csütörtök délután.

A mester életének állomásait, festményeinek felismerését, sírjának felkeresését és koszorúzását, a Szentesen róla elnevezett utcák helyét, művészetről alkotott elképzeléseit is magába foglaló verseny védnöke a Koszta József Múzeum egykori, nyugállományban lévő igazgatója, Szabó János volt. Nemcsak a feladatok összeállítását kontrollálta, de a versenyt ő nyitotta meg, s a zsűrizésben is aktívan részt vett.  Vígh László restaurátor az alsós osztályok zsűrijét vezette.

 

 

 

A mintegy 60 perces jó hangulatú program végén jutalmat vehettek át a legügyesebb osztályok:
Alsó évfolyamon:

1. helyezett lett a 4.b osztály

2. helyezett volt a 2.b osztály

3. helyet kapta a 3.a osztály

 

Felső évfolyamon:

1. helyezett lett a 8.a osztály

2. helyezett volt a 7.c osztály

3. helyet nyerte a 7.a osztály

                           

A versenyben résztvevő valamennyi tanuló gazdagodott szülővárosának, s annak tehetséges alkotójának megismerésével, hiszen előzetes gyűjtőmunka és tájékozódás nélkül nehezen ment volna a feladatok megoldása.

Szentes, 2011. 03. 31.

 

 

.