Szülői értekezlet a Petőfiben

 

 

 

 

A tegnapi napon (2011. március 22-én) össznépi szülői értekezletre várták a Petőfi Sándor Általános Iskolában tanuló diákok szüleit. A téma az iskola megszüntetése volt.

 

 

 

A képviselő testület tervezi, hogy a csökkenő gyermeklétszám miatt összevonja költségmegtakarítás miatt általános iskoláit, és ahogy az minden összevonásnak itt is áldozatául esik valami, ami jelen esetben a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Damjanich János Tagiskola.

 

 

 

 Erről a tervezetről tartott tájékoztatót az iskolában Karikó-Tóth Tibor alpolgármester és Móra József képviselőúr az oktatási bizottság vezetője.

 

 

 

Az első párpercben feszült volt a hangulat. Az önkormányzat képviselői érezték, hogy jelen esetben nem népszerűek az iskolában, de ahogy mindenki kiadta dühét úgy elkezdődhetett a tájékozódás a lehetőségekről.

Nem kívánok minden részletet (akár a bekiabálásokat) leírni, mert azt az 1 óra 38 perces hangfelvételen mindenki meghallgathatja, csak röviden vázolni kívánom a lehetőségeket, amely a két iskolával kapcsolatos.

 

A testületi anyag ITT olvasható el!

 

Az első lehetőség, hogy minden marad úgy, ahogy van. A második lehetőség, hogy a Damjanich beköltözik a Deákba, a Petőfis osztályok egy része a Klauzálba (akár úgy is, hogy az osztály együtt maradjon), vagy más iskolába, vagy felbontva az osztályokat. A második lehetőség második része a szülőkön múlik, hogy sikerül-e konszenzusra jutniuk.

 

 

 

A harmadik lehetőség, hogy a Damó mindenféleképp beköltözik a Deákba, a Petőfi pedig kifutórendszerű iskolává válik. Ebben az esetben nem lehet első osztályt indítani, és szép lassan maximum 7 év alatt üresedik meg az iskola.

 

 

 

Most jön a kérdés, hogy mi lesz az épületekkel? A Damjanich János Általános Iskolát tervek szerint a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon veszi át, és idősek lakhatását oldják meg az épületben.

A Petőfi épületét pedig a Zsoldos Ferenc Szakiskola kapná meg, szakképesítési oktatásra. Ha a testület úgy dönt, hogy kifutó lesz a Petőfi suli, akkor első évben csak egy osztály költözik át a Zsoldosból, majd kettő és így tovább, de nem részletezem az elhangzottakat, meg kell hallgatni a tájékoztatót!

 

 

 

Szentes, 2011. 03. 22.

 

.