5. Multimédiás Bibliaismereti verseny

 

 

 

Öt esztendővel ezelőtt hagyományteremtő céllal rendezte meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola az első Multimédiás Bibliaismereti versenyt. Azóta eltelt öt esztendő és mára igazán nívós megmérettetésnek számít ez a verseny, melyre olyan versenyzőket várnak, akik nem csak a Bibliát és annak tanításait ismerik, hanem jól eligazodnak a számítógépek, az internet világában is. Az volt a cél, hogy a XX. század technikai vívmányát összekössék a Könyvvel, ami két évezrede állt össze egységes útmutatóvá – mondta újságunknak Karikó-Tóth Tibor iskolaigazgató.

 

 

 

Az országosan meghirdetett vetélkedőre református hittant tanuló diák, illetve tanító iskola jelentkezhetett, nem volt kitétel, hogy felekezeti fenntartású legyen az intézmény.

Az ország 10 városából (Debrecen, Kecskemét, Hajdúnánás, Kunszentmiklós, Gyula, Szentes, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza, Budapest, Cegléd) sikeresen oldották meg a nevezési feladatot, így ők három korcsoportban küldhették el diákjaikat.

 

A nevezés feltétele egy rajz elkészítése volt, az adott bibliai témájú képekből alkalmi kiállítást is szerveztek, a különdíjat a kísérő tanárok szavazatai alapján ítélték oda. Külön versenyeztek a 3.-4., az 5.-6. és a 7.-8. osztályosok.  

 

 

 

22 csapat 44 diákja ült le a számítógépek elé, hogy megoldják a verseny feladatait. A másfél órás munka után a zsűrié volt a feladat, hogy elbírálják a versenyzők megoldásait, értékelje a feladatokat, és meghozta döntését.

 

 

 

1. korcsoport Bedő Gábor Áron és Balogh Viktória (Debrecen) - 1. hely, Futó Krisztián és Jantyik Zsanett (Gyula) - 2. hely, Dudás-Szabó Kata és Varga Máté, (Szentes) - 3. hely

2. korcsoport Imre Boglárka és Fecske Blanka (Debrecen) - 1. hely, Lakó Zoltán és Körösvölgyi Márton (Budapest) - 2. hely, Bencze Kristóf és Kiss Petra (Hajdúböszörmény) - 3. hely

3. korcsoport Kőszegi Boglárka és Szirák Anna (Debrecen) - 1. hely, Tök Zsombor és Mikesi Tamás (Kecskemét) - 2. hely, Gombos Dániel és Buczkó József (Hajdúnánás) - 3. hely

Szentes, 2011. 03. 15.

 

 

.