Kézműves ízek fesztiválja

Fesztiváli ismertető

 

 

Szentesi Vendégszeretet Egyesület hagyományteremtő szándékkal "Kézműves ízek fesztiválja" címmel új rendezvényt indít.

2011. április 25-én (Húsvéthétfőn) a Művészetek Házába várják a gasztronómia világának rajongóit, ahol a rég feledésbe merült  gasztronómiai ismeretek, receptek, felelevenítése a cél az érdeklődőkkel.

Nem titkolt szándékkal a városban szeretnék tartani azokat a családokat akik egyébként ilyenkor  más településre utaznak a locsolkodás helyett.

 

A Művészetek Házában  kialakított interaktív gasztronómiai  műhelyekben az érdeklődők maguk is kipróbálhatják gyakorolhatják a bemutatott ételek elkészítését. Ilyen pl: csiramálé készítés, kalács sütés, kovászos kenyér készítés, túró, sajt készítés, vaj köpülés, bioborászat.

 

  • A gasztronómiához szorosan kapcsolódó kézműves mesterségekkel is közelebbről megismerkedhetnek a látogatók. Így pl: tojás festés, agyagedény készítés.

  • A nap folyamán több előadást is meghallgathatnak az érdeklődők húsvéti szokásokról, a környék gasztronómiai néprajzi hagyományairól. Filmvetítés keretében végigkísérhetik egy-egy termék elkészítésének lépéseit.

Április 10-éig várják még  azok jelentkezését akik birtokában vannak olyan gasztronómiai ismereteknek amelyet szívesen megismertetnének másokkal is.

Szentes, 2011. 03. 22.

 

 

.