Próbáltuk, rajtunk nem múlott!

 Űzni akartuk, vendégnek maradt!

Képes összefoglaló a X. Télbúcsúztató Karneválról

 

 

 

Pontosan tíz évvel ezelőtt indult útjára Szentesen a télbúcsúztató karnevál. A kezdeti lépésekből mára az év első nagyrendezvénye lett.

Mint ahogy megszokhattuk az idén is segítségül hívtuk a szlovén busókat, akik hatalmas kolompjaikkal próbálták űzni a telet, több - kevesebb sikerrel.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a karnevál legnagyobb sztárvendége a tél volt, mert az esemény előtti napon annyi hó hullott a vidékre, amennyi ezen a télen még nem volt. Szóval együtt volt a banda, itt volt elsőnek a tél, a busók, és persze Szentes apraja és nagyja, így kezdetét vehette a jubileumi Télbúcsúztató Karnevál.

 

 

 

Hiába akartuk mi búcsúztatni a telet, ő vendégségbe érkezett és a karnevál után itt is maradt, pedig a mondás is mondja, hogy "Nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál", így remélhetőleg hamarosan eljön az a szép látvány amikor a tél hátát meglátjuk!

 

 

 

A pénteki napon délután kettőkor indult volna a karneváli felvonulás a Kossuth utcán, de nem csak ez csúszott hanem az út is. Végül sikerült elindulni, hogy kidoboltassék a Karneváli időszámítás.

A Kossuth utcán végighaladva a Klauzál utcáig futottak a busók, akik ezután észak felé kanyarodtak, hogy a Rigó Alajos Diákotthont és a mellette található Deák Ferenc Általános Iskolát megtámadják.

Volt nagy riadalom, úgy mint ahogy a Koszta József Általános Iskolában is. Ezután visszatértek a sportcsarnok melletti térre, ahol már sokan várták őket. Ki forralt bort szürcsölt, ki fánkot majszolt, de nem volt olyan ember, aki nem élvezte volna a felvonuló gasztronómiai különlegességeket.

 

 

 

Másnap már a sportcsarnok védelmében került sor a Karneváli Farsang megrendezésére. Ezen a rendezvényen a város óvodásai és iskolásai mutatták be farsangi produkcióikat, melyet ugyan zsűri nem értékelt, viszont az összes produkció (csoport) kapott egy kis támogatást, hogy a következő évben is hasonlóan nívós műsorokkal szerepelhessenek.

 

 

 

 

 

Egész nap folyt a forralt bor, melyet a szülők belsőleg alkalmaztak! A forró hangulatról a gyermekeknek a Pom-Pom Együttes gondoskodott egy rövid farsangi műsorral. Így telt a délelőtt és a koradélután, majd elérkezett az utcai felvonulás.

 

 

 

 

 

Ennek különlegességét az adta, hogy versenyt hirdettek az iskolák között, aki a tanulói létszámhoz képest a legtöbb tömeget szervezi a felvonulásra, az különdíjban részesült. Most kérdezheti a kedves olvasó, hogy honnan lehetett tudni, ki kinek az iskolai táborát növelte? Egyszerű volt, mert minden iskolának egy saját motívumot kellett az arcára festeni. Így került a Kiss Bálintosokra pálma motívum, Deákra a DEÁK és egy futó figura, a Petőfisek arcára violinkulcs meg egy hangjegy.

 

 

 

 

 

Útközben gólyalábasok támadták meg tömeget, és próbálták ők is űzni a telet, de ahogy ment le a nap sugara úgy csökkent a hőmérséklet is. Próbálták növelni ezt a hőt egy hatalmas máglya gyújtásával növelni, de az csak pár méterre volt hatásos. Ha nem hát, nem, attól mi még jól érezhetjük magunkat (gondolták sokan) és 1500-an bíztak még a forró hangulatban. Ezt a forró hangulat a Sportcsarnokban jött el, amikor is először diákcsillagokat kerestek, majd jött Takács Nikolas. A koncertet és a hangulatot nem hiszem, hogy szavakkal le lehetne írni, így nézzék meg karneváli összefoglalónkat képekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vigyázat!  Ha végig akarja nézni, akkor készüljön fel mindenki, hogy 719 képet kell végigmustrálni, mely a két nap eseményeit hivatott megörökíteni!

 

Képes összefoglaló:  1. rész     2. rész    3. rész

Szentes, 2011. 03. 03.

 

 

.