Boros díjasok 2011-ben

 

Gulyás Anett, Lucz Márta, Bárkai Nóra, Tóth Amanda és Muzsik Erzsébet

 

A Boros-hét zárásaként ünnepséget rendezett a Boros Sámuel SzKI a Megyeháza dísztermében, ahol először megemlékeztek a március 15-ei eseményekről, majd hagyományosan átadták az iskola legmagasabb elismeréseit a Boros díjakat.

 

 

Az ünnepség előtt a város vezetése, az iskola tanulói és nevelőtestülete lerótta tiszteletét a Hajdú Lajos utcában található emléktáblánál.

 

Március idusa kettős ünnep az iskola tanulói számára, egyrészt, mert Boros Sámuel, városunk első polgármesterének születésnapja március 13-ra esik, másrészt a legjobb tanulók munkáját ismerik el.

 

 

 

A Boros díjra pályázók az iskolának azon végzős tanulói, akiknek a tanulmányi átlaga 4,5 alá nem süllyedt egyik tanévben sem. Ebben az évben egy plusz díjat adtak át, mely a közösségi munkát hivatott elismerni.

 

 

 

A '90-es évekre nyúlik vissza a díjazás története, s a tanulók pályázatai alapján születik a tantestület és az ifjúsági diákbizottság (IDB) döntése arról, ki kaphatja meg a Boros-díjat. Idén 11-en vállalták a megméretést a hagyományos elismerésre, mely alapvetően a tanulmányi munka, a sporttevékenység és a versenyeredmények jutalmazása.

 

 

 

Azonban ez évtől az IDB is útjára indít egy újabb Boros-díjat, mellyel a diákoknak kifejezetten a tanulóközösségért végzett munkáját ismerik el. Erre a címre hárman pályáztak.

 

 

 

A Boros-díjat a 12.B-s Bárkai Nóra, a 12. C-s Gulyás Anett és Lucz Márta, valamint a 13. A osztályos Muzsik Erzsébet kapta, a vele járó plakettel (a Lantos Györgyi-Máté István művészházaspár alkotását), és 30 ezer forint pénzjutalommal. A közösségi Boros-díj a Szin-család támogatásával talált gazdára: Tóth Amanda (12.C) vehette át.

Szentes, 2011. 03. 24.

 

 

.