X. TÉLBÚCSÚZTATÓ KARNEVÁL 

 

A Dél-Alföld egyik leglátogatottabb tavaszi nagyrendezvénye a Télbúcsúztató Karnevál Szentesen. 2011. február 25-26 között immár tízedik alkalommal került megrendezésre a télűző össznépi mulatság. A forró hangulat, a helyi és a szlovén hagyományok közösen hívták életre, melyen idén is részt vesz a város apraja-nagyja, a környékbeliek és távolabbról érkezők egyaránt.

Az eseményt idén is meglátogatják a szlovéniai Koránt jelmezesek és busók, akik minden évben nagy feltűnést keltettek. Pénteken forralt borral kínálják meg a didergőket, miközben a másnapi farsangra hangolódik a város, majd szombaton a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban kicsik és nagyok örömére megkezdődhet a jelmezes farsangi mulatság.

 

 

Pénteken a sportcsarnok előtti kertben 100 m2 –es party sátor ad biztonságot az időjárás viszontagsága miatt. Valljuk be, hogy másnap űzzük el közösen a telet, így ezen az egy napon még tombolhat a tél, de másnap közösen kergetjük el.

Itt a már megszokott kirakodóvásár és gasztronómiai udvar várja a vendégeket, és aki felfér, az kisvonattal is megtekintheti a várost!

Másnap 9 óra 30 perctől indul a Városi Farsang, melyen óvodás- és iskolás produkciókat láthatunk. A farsangi felvonulás délután 4 órakor kezdődik, amikor is a város lakói tűzgyújtással varázsolnak meleget a Kurca partra, mely ezek után a résztvevők szívében tovább terjed az egész városra.

Ha sikerült a télűzés, lehet ünnepelni, melyre meghívták az egyik tehetségkutató műsor finalistáját, Takács Nikolast. A sztárvendég fellépése előtt idén is megválasztják a szentesi diák csillagot, akiben ott rejlik az a nevezetes Y faktor!

Szóval érdemes ezen a két napon ellátogatni a városi sportcsarnokba és annak környékére.

Szentes, 2011. 02. 08.

 

 

.