Véget ért a távhőrendszer rekonstrukciója

 

 

Ilyen volt!                                                                                       Ilyen lett!

 

A Szentes Városi Szolgáltató Kft. egy pályázatnak köszönhetően csaknem 10 km hosszú nyomvonalán megújult a távhőrendszer. Döbrőssy Iván a kft. ügyvezetője 2011. november 30-án megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fejlesztések között megtalálható a városközpont 4 tízemeletese, melyek önálló hőcserélőt kaptak. Az Ilona-partról érkezik a strandra és a városközpontba egy új kútról melegvíz, mely egyenletessé teszi a strandi szolgáltatást.

 

 

 

A sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló hőközpontba két újabb hőcserélőt építettek be a jobb hatásfok elérése érdekében, valamint a belső csőrendszert leszigetelték. Régebben még a citromfa is virágzott télen, mert annyi hő bocsátódott ki a szigeteletlen csövekből, most viszont arra kell vigyázni, hogy meg ne faggyon.

Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy Szentesen a második legolcsóbb a távhő az országban. Az elmúlt két évben közel egy milliárdot költöttek energetikai fejlesztésre három pályázatnak köszönhetően, valamint egyedül álló módon termálvizet kívánnak izlandi módszerrel elektromos áram előállítására használni, de egy még a jövő kérdése.

Szentes, 2011. 12. 01.
 

 

.