LEN KUPA visszavágó Szentesen

 

A Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK női vízilabdacsapata az év legfontosabb mérkőzését játssza holnap 18 órai kezdettel a ligeti uszodában. A LEN-kupa negyeddöntőjének visszavágóján az elődöntő a tét a holland TVL Leidennel szemben.

 

A holland TVL Leiden elleni LEN-kupa-negyeddöntő első találkozóján idegenben 9–9-es döntetlent ért el a Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK női vízilabdacsapata, így kedvező pozícióból várhatja a szombaton 18 órakor a ligeti uszodában kezdődő visszavágót.

– A holland női vízilabdát nem kell külön bemutatni – mondta Zantleitner Krisztina, a Szentes vezetőedzője –, a szakág szülőhazája, sok csapattal és játékossal, erős, kiegyenlített bajnoksággal. A Leiden is egy az erős együttesek közül, ezt az első meccsen mi is tapasztalhattuk. Annyi biztos, hogy válogatottjaik közül – jövőre a hollandok rendezik, ezért nagyon készülnek az Európa-bajnokságra – a két legjobb a leideni mérkőzésen nem játszott, és a Szentesre utazó keretnek sem tagja. Így is komoly ellenfél a TVL, és az elkövetett hibákat korrigálva olyan dolgokat, figurákat gyakoroltunk, amivel hatékonyan feltörhetjük a védelmüket. Egyértelműen a győzelem és a továbbjutás a cél – fogalmazott tömören, lényegre törően a szakember.

 

A visszavágó a kiírás értelmében nem végződhet ikszre, mert a négy közé jutásról nem dönt az idegenben lőtt gólok száma. A továbbjutásnak a rendes játékidőben, a 3 perces hosszabbításokban, vagy végső esetben a büntetőpárbajban el kell dőlnie.

 

A mérkőzést az egyesület utánpótláscsapatai, valamint a 7 évnél fiatalabbak és a 65 évnél idősebbek díjmentesen tekinthetik meg, a többieknek – a klub tájékoztatása szerint – a belépők várhatóan egységesen 500 forintba kerülnek. Az uszodapénztár a kezdés előtt másfél órával nyit.

 

 

 

Szentes, 2011. 12. 16.
 

 

 

.