Internetes vásárlás veszélyeket rejt

 

Csalókat fogtak el a szentesi rendőrök!

Eredményesen fejezte be a Szentes Rendőrkapitányság a nyomozást 2 huszonéves nő ellen, akik magukat banki hitelközvetítőnek kiadva országszerte közel 50 embertől csaltak ki pénzt.

A 2 nő az elmúlt évben az interneten keresztül megjelentetett hirdetések útján került kapcsolatba a sértettekkel, akiknek gyors és előnyös hiteleket ígértek. A csalók az internetes levelezést követően különböző járulékos költségek banki átutalását kérték az ügyfelektől, akik a pénzösszegek befizetését követően a várt kölcsönt nem kapták meg és a hitelt ígérő személyeket sem tudták már elérni. A csalók a bűncselekmények elkövetésével közel 4 millió Ft kárt okoztak.

Ne feledjük, hogy itt van a nyakunkon a karácsony és nagyon sokan vásárolnak az interneten. Érdemes a szállítókról informálódni és a fórumokon is utána nézni egy-egy webshop-nak, hogy kinek milyen tapasztalata van az eladóval kapcsolatban.

Az előreutalás rejti magában a legnagyobb veszélyt, így ha találunk olyan terméket, amelyet igaz egy picit drágábban tudunk megvásárolni, de akkor kell fizetni, amikor azt átvesszük inkább azt a lehetőséget vásároljuk.

Ha viszont pórul járunk valakinél, akkor azt osszuk meg, nehogy más is abba a csapdába lépjen, mint amibe mi kerültünk. Tudom ez nem vigasz, de nekünk is jól esik, ha valaki figyelmeztet a veszélyre.

 

Szentes, 2011. 12. 15.
 

 

 

.