Csaknem 900 érem egy év alatt

 

 

 

Nyugodtan nevezhetjük a Szentesi Delfin ESC-t Szentes legeredményesebb sportegyesületének, mert az elmúlt évben 862 egyéni érem mellé még csapatversenyben is sok-sok érmet szereztek.

 

2011. december 27-én a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartotta évzáró közgyűlését a szentesi Delfin ESC. Pólyáné Téli Éva értékelte az egy éves munkát és eredményt, majd szólt a 18 éve működő egyesület szervezeti életéről, melynek különlegessége, hogy tagjaik nem csak Szentesen élnek, hanem Szegeden, Budapesten, Békéscsabán, Baján.

A gazdálkodásukat most is a szűkös lehetőségek, és a szigorú takarékosság jellemezte, így ezek nem akadályozták céljaik megvalósítását.

 

 

 

Eredményességük lenyűgöző: 19 uszodában rendezett versenyen vettek részt ebben az évben, a nyíltvízi hosszútávúszó rendezvények mellett. Ez a sok verseny igen nagy megterhelést jelentett anyagilag és felkészülésben is egyaránt. A versenyeken összesen 34 versenyző 461 arany, 268 ezüst és 133 bronzérmet szerzett az egyéni számokban. Ez több mint a tavalyi gyűjteményük, bár a mezőny erősebb lett. Váltókban 39 alkalommal állhattak a dobogó legmagasabb fokára, 31 alkalommal második, 14 alkalommal 3. helyen végeztek a szenior úszók.

 

 

2012-ben hasonlóan az idei évhez 16-18 versenyen szeretnének részt venni az egyesület tagjai. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 2-3 verseny jut havonta.

 

Szentesen két úszóverseny kerül megrendezésre, az egyik a Pedagógus Úszóverseny (március eleje), melyen több szenior úszó is indulhat, majd a szokásos nemzetközi viadal (május 19-20).

 

 

 

Videó visszatekintés a nemzetközi versenyre:

 

 

 

Szentes, 2011. 12. 27.
 

.