Fogd meg és Uzsgyi!

 

 

 

Sinka Zsolt 2011. december 10-én felállította 22. magyar, egyben 6. világrekordját a szentesi vasútállomáson. Arra vállalkozott a fiatal erőművész, hogy hám segítségével elhúz egy iker motorvonatot, melyet a vasutas berkekben csak Uzsgyinak hívnak orosz gyártása miatt.

A motorvonatok egyenként 39 tonnát nyomnak így azoknak az össztömege 78 tonna. A tankban volt még 1100 liter dízel olaj (ezt ne nagyon hangoztassuk, mert még rá kap valaki) és 500 liter víz a mosdóknak.

Szóval közel 80 tonna volt az a súly melyet Zsolt közel 10 méteren át akart vontatni.

 

 

 

Sebestyén István rekordregisztrátor elmondta, hogy Zsolt egy három évvel ezelőtt felállított rekordot kíván megdönteni. Akkor 66 tonnás "kombínó" villamost húzott el Nick Árpád erőember Budapesten. Ezt akarta, majd döntötte meg Zsolt, melyet azonnal meg is fejelt még egy tonnával.

 

 

 

Az első kísérlet, majd siker után Zsolt megkért több embert, hogy szálljon fel a vonatra. Csaknem 50-en (köztük 30 gyermek) nehezítette Zsolti dolgát. Ez sem volt elég ahhoz, hogy megállítsuk Zsoltot a rekorddöntésben. Sikerült! Elhúzta a motorvonatot és még arra is volt ereje, hogy tapsoljon a húzás közben.

 

 

 

Ebben az évben ez volt az utolsó rekordkísérlet, majd jövőre egy újabb nagy feladat vár Zsoltira. A Budapest - Bamakó Raly-n indul, így ha elakadnak a dűnék között Zsolti másodpercek alatt kihúzza a terepjárót a homokból.

 

 

 

Mi találtunk egy újabb rekordkísérletnek valót, mert aki emlékszik a nagyposta építésének a történéseire, az tudja, hogy pár méterrel előrébb került az épület, mint ahogy azt gondolták. Zsoltit majd megkérjük, hogy húzza vissza a tervezett helyre, így már a déli oldalon is kiépíthető lesz a kerékpárút. :-)

 

Szentes, 2011. 12. 11.
 

 

.