15 éves a Zöldág Egyesület

 

 

 

1996. dec. 5-én alakult meg a ZÖLDÁG MOZGÁSKULTÚRA ÉS SPORT EGYESÜLET. 2011. december 10-én ünnepelte magalakulásának 15 éves évfordulóját az egyesület, melynek célja a felmerülő igények érdekében létrehozott sport szakosztályban a tagok fizikai, szellemi nevelése, az egyén mozgáskultúrájának fejlesztése, a megszerzett készség magas szinten tartásával versenyeken történő részvételekre való felkészítés.

 

 

 

A Magyarország területén élő nemzetiségek, valamint Európa más népei kultúrájának/sportéletének megismerését igény szerint feladatának tekinti. Célja továbbá szakosztályonként és egyesületi szinten is élő közösség létrehozása, mely Szentes városban és azon kívül is fellépéseivel/versenyeivel a közönséget szórakoztatja és műveli. A szakosztályok bemutatók/versenyek alkalmával öregbítik az Egyesület és Szentes város jó hírnevét.

 

 

 

2011-ig, a 15 éves születésnapig, kb. 250 fő volt tagja a Zöldág MSE néptánc szakosztályának. A 15 év alatt – évi átlag 25 fellépést számítva – min. 350 fellépésen vettek rész!

 

 

 

A Zöldág MSE hagyományápoló tevékenysége magában foglalta az eltelt 15 év alatt a helyi népzenészek és néprajzi gyűjtők életrajzának és szakmai munkásságának megismerésével és közzétételével is tagjaink és mások számára. Ez a munka rendezvényekhez kapcsolódott, az adott időszakban egész évre kiterjedt, több programból állt. Célja a lakosság figyelmének e témában való folyamaton „ébren tartása”, ezáltal a régi, elfeledett, eddig ismeretlen értékek tudatosításával tanítása és rögzítése”.

 

Szentes, 2011. 12. 14.
 

 

.