Tavasszal lehet, hogy lesz Graffiti?

 

Kedves Emberek! Pár nappal ezelőtt, amikor kitettük az üzenő falakra a hírt , hogy véglegesen vagy ideiglenesen bezár a Graffiti klub, zárójelben megjegyeztük, hogy minden magyarázat felesleges. Mindezt azért tettük, mert akkor még mi sem tudtuk pontosan, hogy mi történt velünk, illetve, hogy mit fog hozni a jövő.

 Az eltelt napokban viszont azt vesszük észre, hogy minden fajta belemagyarázások és álhírek kezdenek terjedni különböző fórumokon. Nem gondoltuk, hogy ilyen sok embernek szívügye ez a kis klub. Nagyon jól esik, és nagyon köszönjük mindenkinek aki kiáll mellettünk!!!!!

Most úgy érezzük, magyarázattal tartozunk Nektek a klub működésével kapcsolatban. Először is ami a legfontosabb: nincs ok semmiféle pánikra. Nem keresünk ellenségeket és nem hisszük, hogy a klub ellenzői összefogtak volna ellenünk. Kommunikációs problémák, félre értelmezések, és az anyagi gondok juttatták a klubot abba a helyzetbe, ahol most van.

Valóban azt terveztük, hogy a téli hónapokra, januárban és februárban bezárunk. Aki már járt fent a klubban tavaly télen is az tudja, hogy a fűtés ellenére is mindig hideg volt. Az elavult konvektorok felújítására sem nekünk sem a városnak nincs pénze. De ha volna is fűtés akkor sem lehetne ekkora termet felfűteni rendesen. A klub megnyitása óta anyagi gondokkal küzd, ez nem titok, és azt hiszem ebben a gazdasági helyzetben nem is meglepő.

A fűtésszámlát már nem tudnánk kitermelni. Ezért gondoltuk úgy közösen az épület üzemeltetőjével, hogy jobb bezárni télre. A klub hibája ebben a történetben az, hogy mi úgy gondoltuk az üzemeltetés szüneteltetése semmi jogi következményekkel nem jár. Míg a város úgy értelmezte, hogy mi felmondtuk a szerződést, így ott most már semmi keresnivalónk nincs.

A klubot kedden váratlanul érte a hír, hogy be kell zárni a Graffitit. Hiszen a megbeszéltek szerint mi addig maradhattunk volna, természetesen a fizetési kötelezettségeink mellett, míg úgy nem érezzük, hogy a hideg miatt be kell fejezni a programokat. Nem értettük és most sem értjük miért kellet ilyen gyorsan távoznunk, hiszen az időjárás még engedte volna a klub működését.

A homály eloszlatása elkezdődött, a problémák megbeszélése folyamatban van, és mi bízunk benne, hogy találunk olyan megoldást, amely mellett a klub folytathatja a működését. Arra kérünk Benneteket, legyetek türelemmel. Az események alakulásáról folyamatosan tájékoztatunk minden érdeklődőt. Köszönünk mindent!!!!

Graffiti klub

 

Szentes, 2011. 11. 10.
 

.