A szociális munkásokat ünnepelték

 

 

 

Tizenhárom évvel ezelőtt indult az országos kezdeményezés azzal a gondolattal, hogy a szociális szférában dolgozóknak is legyen egy napjuk. Lehetőleg egy ünnepnap, amikor egy pillanatra megállhatnak a rohanásban, végiggondolhatják azt a tevékenységet, amit addig végeztek.

Szentes város önkormányzata az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy önálló rendezvénnyel emlékezünk meg a szociális munka területén dolgozókról. Megérdemlik, hiszen olyan emberekkel bánnak, akik valamilyen oknál fogva segítségre szorultak, akik a társadalom perifériájára kerültek.

 

 

 

2011. november 15-én a Rákóczi F. utcai óvoda Katica csoportjának játék műsorával vette kezdetét az ünnep, majd Szirbik Imre polgármester köszöntőjét követően Köszönet-oklevelek átadására került sor.

 

 

 

Az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottsága ötödik éve jutalmazza ily módon a kiemelkedő karitatív tevékenységet végzőket, s mint minden alkalommal, most is öten vehették át az oklevelet Chomiak Waldemar bizottsági elnök kezéből.

 

 

 

2011. november 15-én a Szociális Munka Napján Szentes Város Önkormányzata Szociális Bizottsága az alábbi személyek részére adományoz Köszönet Oklevelet.

 

1. Kalmár Zoltán hosszú évek óta segíti a nemzetközi kapcsolatépítést fordítással, tolmácsolással és önkéntes munkájával (fotózás, informatikai anyagok szerkesztése). Az elmúlt évben indult példaértékű kezdeményezése, mely során idős és fogyatékkal élő ellátottak számára heti 2 alkalommal számítástechnikai ismereteket, internet- használatot és elektronikus levelezést tanít önkéntes munkában.

 

2. Szatmári Nagyné Barna Edit a Gondozási Központ II. számú Idősek Klubját vezeti, ahol munkáját lelkiismeretesen, teljes odaadással végzi. Az időseket tiszteli, szereti. Munkavégzése rendkívül pontos és precíz, az idősekkel lelkiismeretesen foglalkozik, törődik velük, problémáikat meghallgatja, lehetőségeihez mérten próbálja orvosolni.

 

 

 

3. Tyityán László bűnügyi osztályvezető kollégáival együtt a gyermekjóléti szolgálat beindulása óta nagyon nagy segítséget ad a város gyermekvédelmi rendszerének. A gyermekjóléti szolgálat kollégáival rendszeres, napi kapcsolatban van, jelzőrendszeres értekezleteken minden esetben jelen van, előadásokkal segíti a gyermekvédelmi munkát. Vezetői posztjából adódóan saját kollégái szemléletét is alakította, így munkatársai is komoly segítséget jelentenek egy-egy gyermek helyzetének feltérképezése során. Több alkalommal Ő általa a rendőrség azonnali segítséget tudott nyújtani veszélyhelyzetbe került gyermekek, és szüleik részére. Munkájáról csak elismeréssel lehet szólni.

 

4. Tököli Ildikó a Gondozási Központ III. számú Idősek Klubját vezeti sikeresen, közel két évtizede. Munkavégzése rendkívül pontos és precíz, az idősekkel lelkiismeretesen foglalkozik, törődik velük, problémáikat meghallgatja, lehetőségeihez mérten próbálja orvosolni.

 

5. Dr. Vígh Mária a Dr. Bugyi István Kórház Tüdőgondozó főorvosnője, aki 15 éve orvosi kötelezettségén felül rengeteg segítséget nyújt a szociális területen dolgozó szakemberek részére, és kiemelt figyelmet, gondoskodást és támogatást kapnak tőle a Hajléktalan Segítő Központ lakói.

 

Szentes, 2011. 11. 15.
 

.