Szentesiek a legjobb tűzoltók

 

 

 

A szentesi tűzoltóság és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyhelyzeti felderítő csoportja nyerte a Baján rendezett országos tűzoltóversenyt.

A regionális selejtezők után az országos döntőbe jutott hatfős tűzoltórajok gyakorlati próbákon, műszaki mentési és tűzoltási feladatokban mérték össze tudásukat csütörtökön és pénteken – tájékoztatta újságunkat Tátrai János őrnagy, a megyei igazgatóság sajtóreferense. A szentesi tűzoltók immár negyedik alakommal bizonyultak a legjobbnak az országban.

 

 

 

A gépkocsivezetőből, technikusból és parancsnokból álló veszélyhelyzeti felderítőcsoportoknak ügyességük és technikai tudásuk mellett elméleti felkészültségüket is bizonyítaniuk kellett a kétnapos megmérettetésen. A Csongrád megyei egység parancsnoki posztját betöltő szakember elmondta, hogy a csapatversenyben két gyakorlati próbát teljesítettek az indulók. Az elsőben egy 300 négyzetméteres területen kellett megtalálniuk az ott elrejtett sugárzó anyagot, a második komplex próbán pedig egy ismeretlen veszélyes anyag meghatározása, egy sérült felkutatása és kimenekítése is a feladatok közé tartozott. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a csapatverseny mellett valamennyi egyéni kategóriában is a legjobbnak bizonyultak.

 

 

 

A győztes szentesi csapat:

Kálmán Rajmund tű. őrnagy (irányító), Kovács Ferenc tű. törzsőrmester, Balogh Péter tű. zászlós, Köteles Zsolt tű. zászlós, Balázs Csaba tü. törzszászlós, Berényi Zoltán tű. törzsőrmester (gépjárművezető), aki a gépjárművezetők versengésében is legjobbnak bizonyult.

 

Szentes, 2011. 11. 06.
 

.