Sulihét a Kosztában

 

A hagyományos Sulihét a gyerekekért már az első napon sok mesés játékkal kezdődött. Az előcsarnokban már faragott és rajzolt " Tök jó fejek" várták a belépőt. A tantermek és folyosók délután „Mesés” akadálypályává alakultak. Az alsó tagozatosok kibarkochbázhatták és kirakhatták puzzle képként a különböző mesefigurákat. Ügyességi játékok és rajzos feladatok vártak rájuk.

 

 

 

 

 

 

 

A felső tagozatban „A környezet és kultúra” vetélkedő témája az Európai Unió volt. A  pályaválasztási vetélkedőben az újraélesztés, az illatok felismerése, diósöprés és sok ötlet bizonyította, hogy az életre is felkészülnek a Kosztás diákok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akár az uniós diákparlamenten is részt vehetnek.  Kedden már a Sárkányokkal foglalkoztak. Elkészültek a repkedő, tűzokádó, kedves és félelmetes, mozgatható és álló sárkányok az alsósok kezeiben.

A felső tagozatosok számot adhattak kvízjátékban Ausztriáról szóló ismereteikről és a régi és új számítógépek használatáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerdán a hagyományos nyílt órákon várták a szülőket délelőtt. Délután pedig „Álmaikat” rajzolták meg az aszfalton kicsik és nagyok, csereberélték játékaikat, majd kigolyózták a legjobb versenyzőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másfél óráig tartott a sakkverseny az élő bábokkal. Lantos Alexandra és Mélykúti Ferenc komoly sakktudása mégsem volt elegendő, hogy tanáraikat legyőzzék. Volt jó néhány izgalmas felállás!!! Az interaktív táblán követhették többen a játékot.

 

 

 

 

 

 

 

A délután 4 órakor kezdődő röplabdabajnokságon a 7. évfolyam kimagasló teljesítményt nyújtott.

Csütörtökön moziban voltak az alsósok, jókat nevettek a "Hopp"c. film nyuszijának csetlésén - botlásán. A felső tagozatosok élő társasjátékot játszottak, ahol mindenki nyert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pénteken délután lehetőségük volt a diákoknak a Légimentő bázison közelről megismerni a helikopteren dolgozók munkáját. A gyerekek számára is érthető módon, nagyon kedvesen magyarázták el a helikopter működését és a személyzet tevékenységét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Repülőklub is fogadta őket, ahol az iskola egykori diákja a bemutató mellé még interaktív játékot is szervezett, amit nagyon élveztek a gyerekek. Jutalmat is kapott minden résztvevő, amit ezúton is köszönnek a klub vezetőinek.

A hét záró programja a karaokéval egybekötött Halloween party és rémségverseny volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2011. 11. 10.

 

.