Katasztrófavédelmi gyakorlat hétfőn!

 

 

Hétfőn országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amelyhez országos értesítési és törzsvezetési, valamint polgári védelmi mozgósítási gyakorlat kapcsolódik.

A fiktív katasztrófahelyzetet egy lezuhanó műhold okozza a Csillagok háborúja című film valamelyik bolygóján, ennél több részlet egyelőre nem ismert.

A hatóságoknak az a célja a gyakorlattal, hogy teszteljék, rendben működik-e a polgári védelmi riasztási rendszer, és hogy a lakosság megismerje, milyen tartalmú információkra lehet számítani valós veszély esetén. A lakosság mindössze annyit érzékel majd a gyakorlatból, hogy egész nap közleményeket ad ki összesen 14 közszolgálati és kereskedelmi tévé és rádió.

Késő délután pedig megszólal az országban 2500 légvédelmi sziréna. Csongrád megye 60 településén 544-en vesznek részt az akcióban.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a gyakorlat napján elérhető információs vonala: 62/621-288. A polgári védelmi kirendeltségek, irodák is adnak telefonos tájékoztatást Szentesen a 63/510-351-es, Csongrádon a 63/571-990-es telefonszámon.

 

 

Szentes, 2011. 11. 20.
 

 

.